Voor Mira Massing was 2020 een bijzonder jaar. Naast dat zij Nederlands kampioen boksen werd (Elite -60kg), studeerde zij af aan Avans Hogeschool Breda, in de richting Integrale Veiligheidskunde. Voor haar afstudeeropdracht koos ze in overleg met de Nederlandse Boksbond om onderzoek te doen naar vechtsport combi-evenementen.

handleiding en toetsingskader organisator vechtsportevenementen mira massing rene braad
Het coronavirus gooide behoorlijk wat roet in het eten voor de formele diploma-uitreiking. Mira had ook hiervoor een veilige oplossing paraat.

De Nederlandse Boksbond wil graag gecombineerde vechtsportevenementen gaan organiseren, waarbij boksen en kickboksen op dezelfde avond aan bod komen. Voor beide sporten gelden verschillende eisen en reglementen. Naar verwachting zullen er in de toekomst meer van dit soort evenementen worden georganiseerd en dan zullen de organiserende partijen hier klaar voor moeten zijn.

Docent begeleider Phebe Winter en voorzitter Toon de Jong waren na het lezen van het onderzoek en het afstudeerassessment razend enthousiast over de inhoud en aanbevelingen. Mira bezocht business events, een studentengala en clubwedstrijden en sprak hiervoor met promotors en organisatoren. Beide examinatoren beoordeelden het eindrapport met een hoog cijfer en feliciteerden Mira met dit behaalde resultaat.

De handleiding en toetsingskader voor organisator vechtsportevenementen is als PDF hieronder te downloaden.

Handleiding-en-toetsingskader-voor-organisator-vechtsportevenementen-door-Mira-Massing.f1609361162.docx
3,1 MB · Word · 30 dec. 2020
Deel dit bericht