Gisteravond was er in Amsterdam een Boksgabbersdiner ter ere van Ruud van der Linden die met ernstige gezondheidsproblemen kampt.

Ruud van der Linden

In La Brochette was een illuster gezelschap van bokscoryfeeën bijeengekomen voor een eerbetoon aan Ruud, de drijvende kracht achter de roemrijke jaren van boksschool Albert Cuyp. De Amsterdamse sportschoolhouder Bert Kops verzorgde de aftrap van de avond en oud-kampioen Raymond Joval hield een mooie persoonlijke toespraak over zijn eerste bokservaringen met Ruud. Ruud stond aansluitend stil bij het hoogtepunt in de jaren ‘80, toen de gouden generatie van de Albert Cuyp, in aanwezigheid van Prins Bernhard, in het Concertgebouw bokste. Dat waren nog eens tijden! De afgelopen week is hij ook bezocht door verschillende vrienden uit de bokssport, zoals Anita Boud en Pelle Tuinenburg, die hem een warm hart toedragen. Die belangstelling waardeert Ruud enorm.

Namens de Nederlandse Boksbond en de Boksgabbers, waaronder Pedro van Raamsdonk, Romeo Kensmil en talloze oude champs en boksvrienden, heb ik Ruud bedankt voor zijn enorme bijdrage aan de bokssport en sterkte gewenst voor de komende periode.

- Boris van der Vorst, Voorzitter

Deel dit bericht