Ray en Lee

De bokssport groeit en bloeit in Nederland. Het eerste weekend van april was het sprekende bewijs dat met name de breedtesport onder auspiciën van de Nederlandse Boksbond een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt!

Op vrijdag waren er twee spetterende en uitverkochte gala’s in Nijmegen en Rotterdam. In Rotterdam organiseerde voormalig Europees kampioen Marichelle de Jong een bijzondere editie van het White Collar Boksen in hangar Wings, waar in Godfather-stijl, Rotterdamse ondernemers de ring in stapten, een enorm bedrag ophaalden voor lymfeklierkanker en daarbij ook toegezongen werden door Lee Towers en ringspeeker Ray Martin. In Nijmegen zorgden Willy van Haaren en Kemal Kirmiziyuz van BAN dat de studenten op het tweede Durendal boksgala voor 1.500 toeschouwers goed geprepareerd voor de dag kwamen.

Op zaterdagavond was er in Noordwijk ook weer een sfeervol Lionsboksgala voor ondernemers uit de regio die geld bij elkaar boksten voor de Dirk Kuyt Foundation. In Leeuwarden kwamen de Friesche strijders in actie op locatie Kalverdijkje in Leeuwarden met een gezamenlijke Friese organisatie van Boksschool Frisia en Boksschool De Wâldhoek. En in een afgeladen sporthal heeft Boxing Godschalk in Zwartewaal gisteravond een uitstekend boksprogramma neergezet met overwegend jonge en startende boksers. In korte tijd hebben vader en zoon Godschalk de regio Zwartewaal onder Rotterdam enthousiast gemaakt voor het boksen. Het hele dorp was uitgelopen om de lokale favorieten te zien schitteren in de ring. Vijf prachtige en uitverkochte boksfeestjes in één weekend, wat een rijkdom!

Lions Noordwijk Dirk Kuijt2
Boris van der Vorst
Deel dit bericht