Zojuist opende premier Rutte met de tekst "het corona virus zit overal", waarna er met een korte klap nieuwe maatregelen werden aangekondigd.

De corona persconferentie van demissionair premier Rutte en minister De Jonge was teleurstellend. Rutte noemde het hoogste aantal geregistreerde positieve testen sinds het begin van de coronacrisis als reden dat er ingrijpende maatregelen nodig zijn. Hij verwijst daarbij ook naar het OMT-advies van eerder deze week.

De maatregelen gaan morgenavond in om 18:00 uur en gelden minimaal drie weken, tot zaterdag 4 december. De situatie wordt op vrijdag 3 december opnieuw bekeken.
Sportwedstrijden kunnen de komende weken doorgaan, zei premier Rutte, maar publiek is niet welkom. Dat geldt voor prof- en amateursport.

Overal waar het corona toegangsbewijs niet geldt, keert de anderhalve meter-regel terug, zegt Rutte. "In het restaurant wordt je corona toegangsbewijs gecontroleerd en geldt die 1,5 meter dus niet. Maar ga je met je vrienden wandelen in het park of winkelen, dan houd je anderhalve meter afstand."

Verder gelden er uitzonderingen, zei de demissionair premier. "Als je zelf gaat sporten en je een sport beoefent waarin afstand houden niet mogelijk is. Of als je kunst en cultuur bezoekt. En in het openbaar vervoer en het onderwijs." De intocht van Sinterklaas kan morgen doorgaan "als het mag van de burgemeester", aldus Rutte.

Bekijk deze belangrijke informatiebronnen voor meer informatie:

Rene Braad, Directeur

Deel dit bericht