Aad westerlaken

IN MEMORIAN: AAD WESTERLAKEN

Een Rotterdams boks-icoon is op 27 maart 2024 op 88 jarige leeftijd van ons heengegaan.

Als zakenman en fervent boks liefhebber, nam hij in oktober 1980 de Rotterdamse Boksschool Teun Schilperoord aan de Mathernesserlaan over. Hij kreeg in korte tijd een groot aantal amateurboksers in de ring, die o.l.v. de oud professional Aad Jansen en trainer Dries Sloof diverse District- en Nederlandse kampioenschappen behaalden.

Als Manager-Promotor organiseerde hij een groot aantal Profgala’s. Zijn profs boksten, niet onverdienstelijk, in en door geheel Europa. Buitenlandse Gastboksers en Sparringpartners voor diverse proftitelgevechten waren altijd welkom in zijn boksdomein; via zijn in jaren opgedane contacten, kon Rexford Kortram in aug. 1988 tegen de EBU kampioen middengewicht, de italiaan Francesco Dell'Aquila. Drie maanden later lukte het zijn bokser Jan Lefeber zelfs een EBU titel te veroveren, de titel in het halfzwaargewicht. Lefebers latere onbeslist in Berlijn werd destijds door de Duitse commentator omschreven als 'een cadeautje voor der stad Berlijn'

In september 2012 deed Aad zijn boksschool in de Rotterdamse Alexanderpolder over aan Léon Jansen onder de naam “Leon’s Boxing Gym”, die onder zijn leiding en kennis van zijn vader Aad Jansen, het levenswerk van Aad Westerlaken voortzet.

De Nederlandse Boksbond wenst de familie en vrienden van Aad veel sterkte met dit verlies.

Ton Kuster
Deel dit bericht