Ons bereikt onlangs het trieste nieuws dat boksicoon Herman Rozemulder is overleden. Voor velen was hij een voorbeeld, binnen het boksen en daarbuiten. Een van Hermans boksvrienden, Said Bettah, deelt nog graag wat mooie woorden…

Herman Rozemulder

“Herman Rozemulder was meer dan alleen een trainer voor mij - hij was een vriendelijke mentor. In het begin van 1993, toen ik 15 jaar oud was, ontmoette ik hem voor het eerst bij de oude boksschool van John Kristallijn. Herman was daar de assistent van John en hij bracht mij de basisbeginselen van het boksen bij. Omdat John zich vooral bezighield met de wedstrijdvechters, was Herman degene die de trainingen verzorgde en degene waarmee ik een waardevolle band opbouwde.

Herman Rozemulder was een hartelijke en attente man bij wie je altijd terecht kon voor een goed gesprek of persoonlijk advies. Een paar jaar geleden verhuisde hij op advies van zijn arts naar Spanje, waar hij uiteindelijk is heengegaan. Ik herinner me nog steeds dat hij na de trainingen altijd zei: "lekker drinken, gelijk betalen" en andere van dat soort wijze spreuken.

Met het overlijden van Herman Rozemulder verliezen we niet alleen een geweldige trainer, maar ook een waardevolle vriend. Zijn inspirerende lessen en warme persoonlijkheid zullen voor altijd in onze herinneringen blijven voortleven.”

- Said Bettah, Trainer/Coach, BBG Boxingclub

De Nederlandse Boksbond wenst de familie en vrienden van Herman veel sterkte met dit verlies.

E03 B1 B1 A 4222 43 E6 816 D 57 A721 E53 A72
0 F6939 B1 A81 C 4 C55 9 C46 108284 FF9 FE6
Deel dit bericht