Zaterdag a.s. om 15:45 uur neemt ook de bokswereld afscheid van Koos Rouss, die in de nacht van 3 op 4 mei op 88-jarige leeftijd is overleden.

Koos Rouss in memoriam

Vanwege de Corona-beperkingen die van kracht zijn, is het aantal personen dat aanwezig mag zijn bij de uitvaartplechtigheid beperkt. De familie van Koos heeft moeilijke keuzes moeten maken, maar vraagt begrip voor de situatie. Vanwege die reden bestaat er een mogelijkheid voor ca. 100 personen om de plechtigheid online bij te wonen via de volgende link: https://dela2.plechtigheidonline.nl/login/code/A2X3-CF6P

Koos Rouss was een markante persoonlijkheid in met name de Rotterdamse bokswereld. Aan vele evenementen heeft hij als vrijwilliger zijn medewerking verleend, en niets ontging hem. Hij was verantwoordelijk voor een groot gedeelte van de uitvoering van NBB-evenementen en organisaties van anderen. Zonder de medewerking van mensen zoals Koos zouden er maar weinig boks-evenementen georganiseerd kunnen worden. De Boksbond heeft Koos enkele jaren geleden een erkenning gegeven door hem een speciale Boksbond-speld toe te kennen voor zijn verdiensten voor de Bokssport.

De laatste jaren liet de gezondheid van Koos hem in de steek. Toch krabbelde hij telkens weer op met een ongekend optimisme naar de toekomst. Hij was daarna ook een graag geziene gast tijdens evenementen waar de Boksbond bij betrokken was, waaronder vele Nationale Kampioenschappen. Trots was Koos op zijn zonen. Zoon Frans heeft hem de laatste jaren bij vele evenementen vergezeld.

Bestuur, directie en medewerkers van de Boksbond zijn Koos Rouss bijzonder erkentelijk voor zijn inzet. We zullen hem missen in de toekomst. Namens de Boksbond wensen we zijn familie, vrienden, relaties en bekenden veel sterkte in de komende tijd. We hopen dat onze positieve gedachten aan hem hen daarbij mede de kracht geven om het verlies te verwerken.

Boris van der Vorst, Voorzitter Boksbond

Deel dit bericht