Moos Linneman

IN MEMORIAM: MOOS ¨De stoommachine¨ LINNEMANN

Geboren 11 juni 1931 – Overleden 31 oktober 2020

Moos Linnemann (Nicolaas Linnemann) werd 89 jaar geleden geboren in Amsterdam. Tijdens zijn bokscarrière nam Moos maar liefst twee keer deel aan de Olympische Spelen. In het jaar 1948 werd hij Nederlands kampioen in de vedergewichtsklasse, waarna hij in datzelfde jaar op het Olympisch podium verscheen in Londen. Daar legde hij het in de eerste ronde af tegen Kevin Martin uit Ierland. In 1950 werd Moos opnieuw Nederlands kampioen, maar dit keer in de weltergewichtsklasse. Twee jaar later nam hij in die klasse deel aan de Olympische Spelen in Helsinki.

In 1953 bokste Moos in het Frascati-theater in Amsterdam zijn honderdste wedstrijd als amateur. Op 21 december 1954 maakte hij onder de naam 'Nick Moos' zijn debuut als professioneel bokser. Hij bokste in drie jaar als beroepsbokser zestien wedstrijden, waarvan hij de eerste vijftien won. Zijn laatste wedstrijd verloor hij van Peter Waterman uit Engeland. Hij beëindigde zijn bokscarrière in het jaar 1957.

Tot onze spijt vernemen wij het trieste bericht van zijn overlijden. De Nederlandse Boksbond wenst alle nabestaanden veel sterkte.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Moos_Linneman
Deel dit bericht