In Memoriam: Henk Groenendijk

Henk Groenendijk

Henk Groenendijk werd geboren op 31 maart 1930 in Rotterdam. Hij werkte 40 jaar bij de Rotterdamse Politie waar hij begon als agent. Later trad hij in dienst bij de Criminele Inlichtingen Dienst en de Narcoticabrigade.
Op 18-jarige leeftijd begon Henk met boksen. Hij startte met trainen bij Theo Huizenaar waar hij sparde met onder meer Bep van Klaveren en Leen Jansen. In 1956 heeft hij bij de Rotterdam Politie Sportvereniging Hermandad een boksploeg opgericht. Daar bokste hij enkele wedstrijden.

Henk bouwde met de jaren een enorm boks-archief op dat inmiddels via de Boksbond is overgedragen aan Diago Houthoff. Ook vervulde hij meerdere functies binnen de Boksbond en was hij natuurlijk een graag geziene gast tijdens alle bokswedstrijden.

Henk is de RBV Crooswijk altijd trouw gebleven. Zo lang mogelijk hield hij de traditie in stand om hier op maandagochtend met een clubje veteranen bij elkaar te komen. "Dutch Windmill". Een van zijn laatste hoogtepunten daar was het onverwachte bezoek van de huidige demissionair Minister President Mark Rutte.

Henk heeft heel veel betekend voor de Nederlandse Boksbond en heeft zo lang mogelijk evenementen bijgewoond, ondanks zijn slopende ziekte.
De Boksbond is Henk Groenendijk veel dank verschuldigd.

Henk Groenendijk
Deel dit bericht