Bokscentra hebben veel moeite met de nieuwe richtlijnen welke 14 oktober jongstleden van kracht zijn gegaan. Gemeenten en veiligheidsregio's kunnen bovenop de RIVM richtlijnen ook nog eens lokale maatregelen uitvaardigen waardoor het soms lastig is om een goede interpretatie van de richtlijnen en regels te maken.
Er zijn bijvoorbeeld veel vragen over de groepstrainingen, daarom hieronder een praktische uitleg.

Binnen groepstrainingen zijn nog steeds toegestaan met een maximum van 30 personen. De maximale gezelschapsgrootte van vier personen geldt bij sporten voor senioren vanaf 18 jaar. Het is mogelijk om met meerdere groepen van maximaal vier personen in één sportzaal tegelijk te trainen. Op deze manier kan een boks- of clubtraining plaatsvinden. Gebruik hierbij gezond verstand en train in meerdere groepjes (zak-/kracht-/coördinatie training etc.) van maximaal vier personen (bijv. 4x4 of 8x2 of 16x1) met inachtneming van anderhalve meter afstand. Ook is het noodzaak dat de sportaccommodatie na de training of sportactiviteit zo snel mogelijk wordt verlaten.

De specifieke regels voor groepen van maximaal vier personen zijn:

Voor binnensporten geldt voor 18+ jaar een maximum van vier personen per groepje (exclusief instructeur), en er geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte. Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten indien:

  • de groepjes minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar houden
  • er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes
  • de groepjes niet mengen

Raadpleeg deze belangrijke informatiebonnen voor extra informatie:

Rene Braad, directeur


Deel dit bericht