Met ingang van 12 februari is Ivo Stamps aangesteld als algemeen directeur van de Nederlandse Boksbond. Deze functie was sinds september 2022 vacant.

Ivo Stamps 2023
Ivo Stamps benoeming algemeen directeur 2023
V.l.n.r. Rob van de Watering (penningsmeester), Len Huard (voorzitter), Ivo Stamps (algemeen directeur),Abdillad El Ballouti (secretaris)

Ivo Stamps maakt een switch van de financiële sector naar de sportsector en brengt waardevolle competenties mee naar het bondsbureau. Voorzitter Len Huard licht toe: “We waren op zoek naar versterking om Boksend Nederland goed te kunnen bedienen. Ivo komt uit de sport en we hadden hem al een tijd in het vizier. Hij weet hoe het is om wedstrijden te boksen en te organiseren. Hij heeft zich de laatste jaren ingezet als scheidsrechter/jurylid en lid van de Wedstrijden en Evenementencommissie. Ook was hij verantwoordelijk voor de organisatie van het succesvolle NK in Rotterdam. Daarmee heeft hij aangetoond goed te kunnen samenwerken, relaties op te bouwen en vakkundig te zijn”.

Ivo zal onder meer verantwoordelijk zijn voor de wedstrijdsport, breedtesport, opleidingen, het bondsbureau en partners. Ivo Stamps: “De bokssport is sinds mijn tiende mijn passie. Ik vind het een eer om mij nu professioneel in te gaan zetten en geloof dat er nog veel meer potentie zit in onze sport en bond. De laatste jaren heb ik gezien hoeveel vrijwilligers actief zijn in onze prachtige sport, als coach, scheidsrechter, bestuurder of in een commissie. Ik kijk ernaar uit om samen met hen en met partners van de NBB nieuwe mijlpalen te bereiken”.

Over mijzelf

“Ik woon samen met mijn vrouw Klara en twee kinderen in Gouda. Emma Athena (2) en Lukáš Loma (1). Met die tweede naam hoop je maar dat hij gaat boksen, dat geldt ook voor mijn dochter natuurlijk. Naast boksen ben ik fan van Formule 1.“

Consequenties overige rollen

Ivo is vanwege zijn nieuwe functie gestopt als scheidsrechter. Hij stopt ook als secretaris/lid van W&E. Wel blijft hij zich inzetten voor de wedstrijdsport, en in het bijzonder de kampioenschappen, zoals men de laatste jaren van hem gewend is.

Praktische zaken

Het betreft een functie voor drie dagen per week. Ivo combineert dat tot eind augustus met zijn andere baan in de financiële sector. Het is de intentie om zijn uren in de toekomst uit te breiden.

Vanaf heden maakt hij gebruik van een nieuw e-mailadres istamps@nederlandseboksbond.nl. Zijn telefoonnummer wijzigt niet en is 06 – 1584 0330.

Deel dit bericht