Jemyma Betrian is voortijdig teruggekeerd van een trainingskamp in het Turkse Trabzon. Daar verbleef zij met Nouchka Fontijn, Chelsey Heijnen en damescoach Abdul Fkiri. Tijdens één van de sparringen afgelopen maandag heeft zij een blessure opgelopen, een beschadiging van haar kniegewricht.
Om die reden kan zij niet deelnemen aan het eerste boks kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen in Londen dat wordt gehouden van 14 t/m 24 maart a.s.

Jemyma is in Turkije onderzocht en onderging daar een MRI-scan. Die beelden zijn direct doorgestuurd naar Dr. Maarten Moen van NOC*NSF. Vandaag heeft Jemyma een bezoek gebracht aan de Bergmann Kliniek in Naarden, waar de beelden van de knie opnieuw zijn bestudeerd en beoordeeld. Haar linkerknie is in een “brace” gezet. De conclusie is dat haar kniegewricht fors is beschadigd. Met haar en de behandelende artsen en fysiotherapeuten wordt een revalidatie-programma opgesteld.

Jemyma haalde in 2018 de Nationale titel in de 57 kg en werd uitgezonden naar het WK waar ze de bronzen medaille haalde. Tijdens de European Games Minsk’2019 behaalde zij eveneens de bronzen medaille.

Jemyma Betrian niet naar kwalificatie
Peter Bonthuis
Deel dit bericht