Jeroen van den Berg is afgelopen zaterdag, tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Boksbond, unaniem benoemd tot voorzitter van de Nederlandse Boksbond. Hij volgt daarmee scheidend voorzitter Boris van der Vorst op. De benoeming geldt voor drie jaar.

Foto Jeroen

Van den Berg is per 2020 als penningmeester lid geworden van het bestuur en werd vrij snel na zijn toetreden benoemd tot vicevoorzitter. Hij kwam in een bijzonder moeilijke periode bij de Boksbond en heeft een belangrijke bijdrage geleverd om de Boksbond en haar leden door de lastige Corona-periode te loodsen. Tevens is hij verantwoordelijk voor de sterke financiële positie waarin de Nederlandse Boksbond nu verkeert.

In het dagelijkse leven is Van den Berg als zelfstandig interim manager werkzaam en heeft vanuit die rol bij verschillende organisaties gewerkt. Momenteel is hij werkzaam als interim directeur bij een farmaceutisch bedrijf dat radioactieve tracers maakt om tumoren op te sporen.

Jeroen van den Berg: “De Boksbond bevindt zich op dit moment vanwege de internationale ontwikkelingen in een moeilijke situatie. Ik vind het een opdracht voor het bestuur om er voor te zorgen dat er weer rust binnen de organisatie komt. Ik wil graag leiding geven aan dat proces. Samen met de NOC*NSF-organisatie moeten we ervoor zorgen dat we ons topsport- programma op de ingeslagen weg kunnen vervolgen. De Nederlandse bokssport dient weer eerste prioriteit te worden. De wedstrijdsport, de breedtesport, onze clubs en leden moeten weer alle aandacht krijgen die deze verdienen. Er zijn duizenden boksers in Nederland actief op alle niveaus en er ligt een belangrijke taak voor onze Bond om het boksen in Nederland verder op de kaart te zetten.

Ik ben positief over de toekomst van het boksen in Nederland en ik wil daar graag een waardevolle bijdrage aan gaan leveren.”

Deel dit bericht