Op 13 februari werden bij Mesa Sport in Rotterdam weer graduatie examens afgenomen onder auspiciƫn van de NBB. 17 jeugdleden verdienden hierbij hun 'gele bokshandschoen', wat ook wel kan worden omschreven als het level 'boxfun basics'.

Graduatie examen Mesa 2024

De jonge boksers hadden zich samen met hun coaches van Mesa Sport voorbereid op het examen dat werd afgenomen door John Vergouwe. Allemaal werden ze beoordeeld naargelang de richtlijnen voor het 'boxfun basics' level en aan het einde van de dag waren er 17 geslaagden. "Het was een fantastische middag met enthousiaste en zenuwachtige kids die het prima hebben gedaan!" - aldus John.

Het volgende level op het programma is 'boxfun tactics' waarbij boksers een oranje handschoen kunnen verdienen. Uiteraard zijn de richtlijnen hierbij weer net wat strenger en ingewikkelder. Zo dagen we de jeugd uit om zich te blijven ontwikkelen op verschillende vlakken binnen het boksen. Wanneer een toetsingsdatum voor dit level is gepland, zullen de gegadigden vanzelf worden benaderd.

Meer lezen over de graduatie examens? Dat kan hier.

Graduatie examen Mesa 2024
Graduatie examen Mesa 2024
Deel dit bericht