Het jeugdteam boksen, bestaande uit Gradus Kraus, Husniye Calisir en Juna Prinssen, is momenteel op trainingskamp in Glasgow, Schotland als voorbereiding op het EK Jeugd dat begin September in Sofia zal plaatsvinden. Samen met bokser Cas van Peer en begeleiders Waleed Shekho en Abdul Fkiri, is de groep afgereisd naar Schotland waar ze van 9 tot 18 augustus tweemaal daags trainen met Team Frankrijk en Team Schotland, Team Engeland en het 2e team van GB.

Het jeugdteam heeft dit jaar al meerdere internationale reizen gemaakt om mee te kunnen doen aan toernooien als voorbereiding op het EK. In 2019 gingen zij naar Letland, Bulgarije, Malta, Hongarije en Duitsland. Ook hebben zij meerdere weekeinden doorgebracht op Sportcentrum Papendal, waar zij zich intensief hebben voorbereid.

- Begin dit jaar deden onze jeugdboksers mee aan een toernooi in Thüringen, Duitsland. Hierbij behaalde het team mooie resultaten: 3x Goud plus de prijs van beste bokser op het toernooi voor Gradus Kraus.
- In Riga in maart kwamen enkel de meiden in actie: samen met juniorbokser Megan de Cler, reisden Calisir en Prinssen af naar Letland. De drie deelneemsters namen drie medailles mee naar huis; Brons voor Husniye Calisir, Brons voor Megan de Cler en Goud voor Juna Prinssen.
- In april kwamen de jongens in actie in Sofia, Bulgarije. Samen met jeugdbokser Brian Vossen verdiende Gradus Kraus de bronzen medaille.
- In april verbleven de boksers een paar dagen op Malta waar zij allemaal een enkele wedstrijd boksten. Ze waren gevraagd om het op te nemen tegen Team Italië, dit leverde tweemaal winst op, voor Kraus en Prinssen.
- In Hongarije namen de boksers deel aan het zeer sterke internationale toernooi in Hongarije. Zij weten hier geen medailles binnen te slepen. Calisir en Kraus nemen het tevergeefs op tegen Polen en Kazachstan. Prinssen wint haar eerste partij van Oekraïne, maar moet een dag later toch haar meerdere erkennen in haar Japanse tegenstander. De daaropvolgende dagen waren gevuld met sparringen tegen verschillende landen.
- Naar Brandenburg in Duitsland reizen de twee dames van de groep af met schoolboy Sven Cuppen en eerstejaars jeugd Liam Jeans. De groep vertrekt naar huis met een bronzen medaille voor Calisir en een zilveren medaille voor Prinssen. Overigens voor het eerst in twintig jaar dat Nederland medailles binnensleept op dit sterk bezette internationale toernooi.

IMG 20190813 WA0002

Buiten de begeleiding van Jeugdcoach Waleed Shekho en damescoach Abdul Fkiri, zijn er verschillende andere begeleiders mee geweest naar deze toernooien om het team te versterken: Sayit Yanik, Patrick Mesters, Dis Paulussen, Yvonne van der Ley en Teus de Kruyf.

Momenteel is de groep dus in Glasgow waar zij tot zondag zullen trainen. De komende weken komen zij nog een paar keer bijeen op Papendal als laatste voorbereiding voor het EK. Op 2 september 2019 reizen zij af naar Sofia in Bulgarije waar zij zullen strijden voor de titel van Europees Kampioen Jeugd.

IMG 20190813 WA0004
Deel dit bericht