Jona Bronswijk is per 1 mei (t/m einde van dit jaar) als Talentcoach in dienst van de NBB voor 8 uur per week. Hij moet er samen met de bondscoaches voor gaan zorgen dat de instroom van nieuw talent verder op gang komt.

Jona Bronswijk
Waleed Shekho, Jona Bronswijk en Sayit Yanik

Zelf zegt Jona hierover: “Een sterk talentenprogramma is geen éénmans taak. Ik hoop in de komende tijd de banden met en tussen clubs aan te scherpen en iedereens visies over talentontwikkeling in boksend Nederland in kaart te brengen. Het doel is om uiteindelijk tot een programma te komen waar de boksers, coaches en ouders zich betrokken bij voelen en om met een plan te komen dat ons samen sterk maakt. Overigens hebben wij in Nederland niet de luxe van een enorme wedstrijdpoule zoals bijvoorbeeld Amerika, dus moet er commitment zijn voor ons talentprogramma om alle ruwe diamanten (onontdekte talenten) te laten schijnen. Een holistische aanpak waarbij we als geheel werken naar ambitieuze doelen, lijkt mij de juiste aanpak. Ik ga mij hier dan ook vol voor inzetten. Ik zie mijn taak daarin als het bundelen van onze nationale visie en kennis met inzichten vanuit internationale praktijk en de wetenschap. Zo komen we tot een verantwoord, praktisch en onderbouwd plan dat ons nationale boksen tot een (nóg) hoger level moet gaan tillen.”

Technisch Directeur Mark Meijer: “Wij zijn blij met de komst van Jona als onderdeel van de technische staf. Hij krijgt de taak om onze toekomst mee vorm te geven door het (boks)land te verbinden en instroom van talentvolle atleten te vergroten. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij hierin gaat slagen!"

Deel dit bericht