De afgelopen weken zijn Waleed Shekho en Merel Boumeester druk bezig geweest met de voorbereidingen om een aantal jonge boksers uit Oekraïne over te laten komen naar Nederland.

oekrainse boksers in NL

Een collega trainer uit Oekraïne, Andriy Bochkur, heeft de vraag gesteld of wij deze jongens misschien verder kunnen helpen nu er oorlog is hun thuisland. Op die vraag zijn we gaan kijken of we met een passend aanbod konden komen, zodat deze jongens ondanks de oorlog toch verder kunnen werken aan hun bokscarrière.

Ten eerste een plek om te trainen, en wat is nou beter dan een plekje bij Highschool of Boxing bij onze eigen bondscoach?

Daarnaast is er gezocht naar woonruimte in de buurt van Highschool of Boxing in Roosendaal. Al snel is er contact gelegd met Marco en Marit Wezenbeek. Samen met hun zoon stellen zij graag hun huis open voor twee personen. En zo was een klein 'supportteam' snel geboren.

Inmiddels zijn afgelopen zondag twee boksers, Roman en Oleh, samen met 1 ouder aangekomen in Nederland. Wellicht dat er in de nabije toekomst nog iemand bijkomt.

Oleh is zich momenteel aan het voorbereiden voor de ISF (School Summer Games) multisport event van 14-22 mei in Frankrijk. Voor nu zijn Roman en Oleh weer begonnen met trainen en daar zijn ze erg blij mee. De mogelijkheden om ook deze boksers internationaal te laten presteren worden nog onderzocht, maar een goed begin is in ieder geval gemaakt!

Ze zijn ook niet met lege handen gekomen. Als dank naar ons hebben zij een bokshandschoen met handtekening van V. Klytsjko meegenomen voor Waleed en een foto met de handtekening van Oleksandr Usyk voor Merel.

Oekrainse boksers in NL
oekrainse boksers in NL
Deel dit bericht