Het Sportfilmfestival dat van 10 t/m 14 april a.s. wordt gehouden besteedt ruime aandacht aan de bokssport. Eén van de partners van het Festival is Rotterdam Topsport, eveneens partner van de Boksbond. Twee films worden vertoond.

Voor verdere informatie en bestellen van kaarten: www.sportfilmfestivalrotterdam.nl

Sarah the Fighter

Het Franse publiek heeft Sarah Ourahmoune bij de Olympische spelen in Rio in 2016 ontdekt, toen ze Olympisch vice-kampioen boksen werd. Sarah is een bokster van de buitencategorie. Deze zilveren medaille is het hoogtepunt van een carrière van bijna twintig jaar op het hoogste niveau, de houder van de licentienummer 1 van de Franse Boksfederatie. Debuteerde in 1998, toen vrouwelijke bokstoernooien verboden werden en de Franse Federatie het zelfs niet herkende in de discipline.

  • Donderdagavond om 21.55 uur

Dark Corner

Mirco Ricci groeide op in een achterstandswijk in Rome, waar drugs en geweld aan de orde van de dag zijn. Op zijn zesde wordt hij gefilmd door zijn leraar op de basisschool. Het zijn beelden van een ongetwijfeld lastig, maar ook ontwapenend stoer jochie, dromend van een carrière als bokser. Vijftien jaar later pakt Fabio Caramaschi, zijn voormalige meester, de draad van het filmen weer op. Mirco is uitgegroeid tot een sterke kerel met een beginnende bokscarrière, die het in de loop van de jaren daarop tot kampioen lichtzwaargewicht schopt. Zijn opvliegende karakter en overmatige drankgebruik brengen hem echter veelvuldig in de problemen. Als zijn vriendin hem een ultimatum stelt, gaat het weer even goed; maar in 2016 belandt hij in de gevangenis.

Beelden van zijn dagelijks leven en bokswedstrijden worden afgewisseld met de beelden van vroeger en passages uit een brief die Mirco vanuit de gevangenis aan zijn vroegere leraar schreef. De band met hem is sterk; toch blijkt het voor een jongen als Mirco heel moeilijk om zijn milieu te ontgroeien.

  • Woensdagavond om 22.00 uur
  • Donderdagavond om 20.00 uur
Deel dit bericht