Tijdens de European Games in Minsk is Ben van Til aanwezig als ITO.

Eén van de meest opvallendste officials in het Sportpaleis URUCHIE waar het bokstoernooi plaatsvindt is Ben van Til die de functie van International Technical Official bekleed. Onder verantwoordelijkheid van de Technical Delegate van de AIBA is Ben tezamen met een vrouwelijk college en de “Drawn-commissaris” verantwoordelijk voor de Referees/Judges.

Het is zijn taak om voor elke wedstrijd vijf neutrale juryleden en een scheidsrechter aan te wijzen. Op de dag zorgt hij ervoor dat de officials tijdig bij de ring zijn en ook weer gezamenlijk vertrekken na afloop van een gevecht. Daarnaast is hij elke ochtend aanwezig bij de weging.

Er zijn 34 R&J’s uit eenzelfde aantal landen aanwezig. Taak is ook te controleren of er geen contacten zijn met buitenstaanders die hun neutraliteit in diskrediet zouden kunnen brengen. Dinsdag is er een jurylid verwijderd die een score van 27-30 noteerde, terwijl de 4 collega’s allemaal een score van 30-27 noteerden. Deze scheidsrechter is een dag geschorst.

De aanstelling van Ben van Til tijdens de European Games past uitstekend in het beleid van de Boksbond om ook internationale vertegenwoordigers op verschillende vlakken te hebben.

Ben Minsk
Deel dit bericht