Ons bereikte het trieste bericht dat Ruud van der Linden, na een lang ziekbed, op 26 september is overleden.

Ruud van der Linden

Naast het feit dat hij een begenadigd fotograaf voor de Telegraaf was, heeft Ruud met veel successen een groot deel van zijn leven in de bokssport doorgebracht.

Ruud was jarenlang de drijvende kracht achter de Amsterdamse boksschool Albert Cuyp. Onder zijn bezielende leiding haalde de gouden generatie grote successen. Ontelbare boksers hebben zich thuis gevoeld onder de leiding van Ruud en hij reisde over de hele wereld met ‘zijn’ boksers. Het noemen van namen zorgt er zeker voor dat ook namen worden vergeten, vandaar een enkele selectie: Pedro van Raamsdonk, Alex Blanchard, Ramon Voorn, Romeo Kensmill en vele andere nationale kampioenen leverde hij af.

Daarnaast werd Ruud geroemd vanwege zijn grote aandacht voor de maatschappelijke situatie waarin Boksers en hun gezinsleden verkeerden. Graag vertelde hij over één van zijn hoogtepunten: zijn ontmoeting in de jaren ’80 met Joe Frazier die een bezoek bracht aan de Albert Cuyp.

Vanwege zijn grote verdiensten voor de bokssport werd Ruud in 2016 tot Lid van Verdienste benoemd door het bestuur van de Boksbond. In 2017 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Tot zijn ziekte heeft Ruud praktisch geen Algemene vergadering van de Boksbond gemist waar hij altijd een inbreng had.

Albert Cuyp en de Boksbond zijn Ruud veel dank verschuldigd. Bestuur en medewerkers van de Boksbond wensen zijn familie en (boks)vrienden veel sterkte toe om dit verlies te verwerken. We hopen dat onze vele, vele positieve herinneringen aan hem daarbij een steun zijn.

Boris van der Vorst, Voorzitter
Deel dit bericht