Achter de schermen werkt het drietal bestaande uit Waleed Shekho, Rob van de Watering en Rene Braad aan het meerjarenopleidingsplan (MJOP) wat de nieuwe Olympische cyclus voor 2021-2024 een boost moet geven. Ondanks dat de focus nu gericht is op de Olympische Spelen van Tokyo 2021, willen het hoofdbestuur en de directie op tijd starten met de opleiding van nieuw talent voor Parijs 2024.

Naast de aanvraag bij het NOC*NSF voor financiering van het topsportprogramma, werken Waleed Shekho en Rene Braad samen aan het MJOP wat straks duidelijkheid moet geven aan talenten en coaches. Het MJOP beschrijft de loopbaan die een bokser moet doorlopen van jeugdtalent tot aan topsporter. Het programma beschrijft per fase de te ontwikkelen vaardigheden, de tussen- en einddoelen en de uit te voeren activiteiten van betrokkenen.

Het meerjarenopleidingsplan onderscheidt de volgende vier fases:

  1. Leren boksen (Scholieren, -14 jaar)
  2. Leren trainen (Junioren, -16 jaar)
  3. Leren presteren (Jeugd, -18 jaar)
  4. Trainen om te winnen (Elite, 18-21 jaar)

Eind oktober zal het concept worden voorgelegd aan een aantal coaches met het verzoek om feedback te geven op dit plan. Deze feedback zal worden verwerkt in de definitieve versie en zal voor het einde van het jaar worden gepresenteerd.

Deel dit bericht