Vandaag is door de wethouder van sport van de gemeente Rotterdam, Christine Eskes, het startschot gegeven voor de samenwerking rondom het Nationaal Vechtsportcentrum. Hiermee haalt Rotterdam Topsport onder aanvoering van Peter Blangé het tweede Topsportprogramma naar Rotterdam.

Vechtsportsportcentrum foto stukje
Vechtsportcentrum rotterdam

Marieke Faber van het NOC*NSF prijst deze gewaagde stap van de vechtsportbonden om het voormalige nationale sportcentrum, Sportcentrum Papendal, te verlaten. Via TeamNL Metropool zal NOC*NSF het programma blijven ondersteunen en faciliteren.

Voorzitter Boris van der Vorst vertegenwoordigde de vechtsportbonden en tekende namens de Nederlandse Boksbond de gezamenlijke samenwerkingsovereenkomst. Bokser Delano James was samen met heren bondscoach Waleed Shekho getuige van dit bijzondere moment. Beiden kunnen niet wachten om hier de trainingen te kunnen starten!

Net als alle andere sportbonden maakte technisch directeur René Braad in zijn pitch duidelijk wat de gezamenlijke missie is van de aangesloten vechtsportbonden; "Een plek waar vechtsporten elkaar ontmoeten - samen trainen - elkaar versterken - verbinden en elkaar stimuleren."

Braad eindigde met; "Dit wordt een (Olympische)medaille fabriek. Bep van Klaveren zou trots op ons zijn geweest!"

Meer informatie over deze samenwerking lees je hier.

vechtsportcentrum
Vechtsportcentrum frontpadge
Deel dit bericht