Rotterdam maakt zich op voor de komst van de nationale vechtsportbonden judo, sambo, taekwondo, karate, aikido en natuurlijk boksen.

tijdelijk vechtsportcentrum rotterdam

Na een inventarisatie van de wensen van de bonden wordt er op dit moment een start gemaakt met de inrichting van het tijdelijke vechtsportcentrum in Rotterdam. Dit vechtsportcentrum bevindt zich aan de Sportlaan, op loopafstand van het Topsportcentrum.

Feitelijk zou je niet van een tijdelijke locatie mogen spreken want het Topsportcentrum, Rotterdam Topsport en het NOC*NSF, doen er alles aan om de atleten een fantastisch tijdelijk onderkomen te verzorgen. Voor het boks programma worden er maar liefst vijf boksringen geplaatst en samen met de technische staf is er gekeken naar de meest ideale en haalbare trainingsaccommodatie.

Op vrijdag 11 februari zal de wethouder van sport van de Gemeente Rotterdam, Christine Eskes, symbolisch in het bijzijn van alle stakeholders en vechtsportbonden de start van de bouw van de locatie aankondigen in het bijzijn van de pers.

Naar verwachting zullen de sportbonden vanaf 1 april aanstaande hun selectietrainingen hier opstarten.

Deel dit bericht