World Boxing was maandag 6 mei op bezoek bij het IOC. Hiermee is het formele startsein gegeven voor een samenwerking tussen het IOC en World Boxing.

Deze mijlpaal is ook hoognodig, want het IOC heeft nogmaals duidelijk gemaakt dat boksen nog niet op het programma staat van de Olympische Spelen in 2028. Dat betekent dat de bokssport de Olympische status kan verliezen. Er moet dus nog steeds alles aan worden gedaan om het Olympisch boksen te redden. Het is goed nieuws dat het IOC en World Boxing hierin samen optrekken. Het statement van World Boxing is te lezen in het downloadbare bestand onderaan deze pagina.

Het bestuur van de NBB ervaart dat er nu ook steeds meer afwachtende boksfederaties en NOC’s zijn die de urgentie beginnen te voelen. Dat is positief maar ook van belang, want World Boxing stelt hoge eisen aan boksfederaties die lid willen worden. Voor veel boksfederaties geldt dan ook dat zij nog veel werk moeten verrichten alvorens zij kunnen worden aangemeld.

Voorzitter Len Huard: “Het blijkt waardevol dat de leden en het bestuur van de NBB vroegtijdig hebben geanticipeerd op de internationale veranderingen. Daarmee heeft de NBB een sterke internationale positie verkregen. Dat is op verschillende vlakken merkbaar, en dat zal ook zichtbaar zijn op de Eindhoven Box Cup (18 t/m 20 mei) waar de sterkste boksers van de wereld naartoe komen. Verder is belangrijk dat we nu vooral kunnen focussen op boksend Nederland. We zijn bezig met leuke projecten, en in de aankomende weken zal directeur Ivo Stamps alvast nieuws delen.

Mochten er nog vragen zijn over de internationale ontwikkelingen, dan kunnen die eventueel worden behandeld tijdens de ALV van 1 juni a.s. (in de rondvraag). Vragen kunnen vooraf worden toegestuurd naar info@boksen.nl. Wilt u de vergadering bijwonen? Stuurt u dan uiterlijk 18 mei aanstaande een e-mail naar info@boksen.nl. Tickets voor de Eindhoven Box Cup koopt u hier.

Download hier het statement van World Boxing:

IOC-first-meeting.pdf
134,0 KB · Pdf · 09 mei 2024
Worldboxing and ioc photo
Deel dit bericht