Mark Meijer start op 1 februari aanstaande als Technisch Directeur van de Nederlandse Boksbond (NBB). In deze functie is hij onder andere verantwoordelijk voor het verder verbeteren van een transparante en veilige topsportstructuur en -cultuur binnen de Nederlandse Boksbond. Daarnaast draagt Mark bij aan de route van Boks TeamNL naar de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Mark Meijer

Mark Meijer kijkt uit naar zijn rol als Technisch Directeur bij de NBB: “Boksen is populair en de laatste jaren enorm gegroeid. De opdracht die mij gegeven is: ‘een transparante en veilige topsportstructuur en -cultuur creëren’ daar ga ik mij voor de volle honderd procent voor inzetten. Dat is waar ik nu, als interimmanager TeamNL programma's bij Topsport Amsterdam en dus ook voor de NBB, voor sta en in geloof.”

Het bestuur van de boksbond is bijzonder verheugd met de komst van de ervaren Meijer: “De NBB heeft een bewuste keuze gemaakt voor iemand buiten het boksen die met een frisse en onbevangen blik de bond vooruit kan helpen. Mark wordt verantwoordelijk voor het gehele technische beleid van onze bond inclusief de contacten met NOC*NSF. Het bestuur is vol vertrouwen dat onder leiding van Mark alle benodigde stappen in het top- en talentontwikkelingsprogramma kunnen worden gezet.” - Boris van der Vorst, namens het bestuur Nederlandse Boksbond.

Zeer ervaren

Mark Meijer (1966) is een ervaren manager binnen de top- en breedtesport en met talentontwikkelingsprogramma’s. Zo was hij in Eindhoven manager/directeur van verschillende (top)sportaccommodaties, van 2008 t/m 2018 manager van het TeamNL centrum Zuid en tot begin 2022 Technisch Directeur bij turnbond KNGU. In deze functie loodste hij de sportbond door een roerige periode. Tevens heeft Mark een uitgebreid netwerk binnen NOC*NSF, TeamNL centra, medische centra, het onderwijs en veel verschillende gemeentes en provincies.

Meijer start in eerste instantie voor 2 dagen per week. Mogelijk wordt het dienstverband op termijn in overleg verder uitgebreid.

Deel dit bericht