Dat was dag 1! Het finaleweekend van het NK 2023 is begonnen en we hebben al prachtige partijen gezien. Hieronder lees je een verslag van deze wedstrijddag en onderaan de pagina download je de uitslagen. Maar we zijn nog niet klaar, want morgen staat er nog veel meer spannends op het programma... Ben jij erbij? Scoor hier nog je kaartje. En boksers opgelet; het dagprogramma is iets gewijzigd!

Zaterdag 9 december

Emran Bayat wist goede zaken te doen voor R.B.V. Crooswijk. Door veel druk te zetten, zijn tegenstander bij de touwen vast te zetten en combinaties uit te delen van lage en hoge stoten, maakte hij het zijn tegenstander moeilijk om aan boksen toe te komen. Opvallend daarin was zijn opstoot, waar hij effectief mee scoorde. Met een score van 5-0 wist hij de winst te behalen en mag hij door naar de finale in de Heren Elite B -67 kg.

Een ander opvallende match was tussen Straton Papagianneas (Boxingclub Leiden) en Julian Doumer (Team HVO). De wedstrijd begon energiek, waarbij beide boksers uit waren om te knallen. Eenmaal verder in de partij leek het echter niet minder spannend te worden. Ze stonden tegenover elkaar, duidelijk bereid om de winst naar zich toe te trekken. Door effectieve combinaties van lage en hoge hoeken leek het of Straton de wedstrijd binnen ging halen, maar met een harde rechtse overhand counter van Julian werd de match vroegtijdig beëindigd door Referee Stops Contest (RSC). Julian Doumer is daarmee kampioen in de Heren Elite C klasse -60 kg.

Ivar van Gaalen (Boksvereniging Assen) moest het opnemen tegen Chofni Knol (Mesa Sport) in de finale van de Heren Elite C klasse -71 kg. Waar Ivar veel met directes wist te werken en erg beweeglijk was, moest Chofni het doen met ontwijkend naar binnen komen, tegen de touwen vastzetten en combinaties uitdelen. Enkele keren anticipeerde Ivar een duik van zijn tegenstander en counterde dan succesvol met een opstoot. Het resultaat van deze spannende partij: Ivar van Gaalen wint met een score van 5-0 en is daarmee kampioen in de Heren Elite C klasse -71 kg.

John Wazir van Boksteam ABC moest het opnemen tegen Ivo Pelleboer, uitkomend voor Vondelgym. John zette gedurende de wedstrijd veel druk, maar beweeglijk door de ring liet Ivo zich niet opsluiten in de hoeken en tegen de touwen. Door scherpe directes uit te delen, snel weg te draaien en de aanval over te nemen op een explosieve wijze, leek hij zijn tegenstander te frustreren. John kwam echter terug met sterke hoeken en directes, waarbij hij een aantal goede treffers wist te maken. Een harde rechtse directe resulteerde zelfs in het uitdelen van 8 tellen tegen het eind van de match aan. Met een score van 4-1 wint Ivo Pelleboer de partij. Hij mag daarmee door naar de finale Heren Elite B klasse -75 kg.

De partij tussen Delano James (RBV Van ’t Hof) en Finn Bos (Kops gym) was er zeker niet een om te vergeten. De heren troffen elkaar in een hoog technische halve finale van de Heren Elite A klasse -71 kg. Slippen, duiken, combinaties uitdelen, goed voetenwerk, counteren; deze wedstrijd bevatte alle elementen van het boksen op een hoog niveau. Delano wist de jury te overtuigen van winst met 5-0 en mag door naar de finale.

Abdel Sakr (Boxingclub Leiden) moest het opnemen tegen Zubair Chakari (Gymvogel) in een spannende match. Abdel zette veel druk door combinaties te geven op hoge frequentie, terwijl Zubair meer afwachtend was en uit was op de harde counters. Opvallend in deze partij was een goede opstoot van Zubair, waarmee hij zijn tegenstander 8 tellen gaf in de tweede ronde. Beide boksers leken echter gewaagd te zijn aan elkaar, waardoor de jury verdeeld was in de uitslag. Met een score van 3-2 wint Zubair Chakari deze partij en gaat hij door naar de finale Heren Elite A klasse -75 kg.

Download hier de uitslagenlijst:

Uitslagen-NK-dag-3-Schuttersveld-9-dec-2023.pdf
189,8 KB · Pdf · 09 dec. 2023
Kazjwan Kamal
Deel dit bericht