De Noord- en Zuid-Nederlandse Kampioenschappen zijn weer aanstaande. Graag infomeren wij jullie en doen we ook een oproep aan de clubs in Noord- en Zuid-Holland.

Planning

De kampioenschappen zijn gepland op de volgende dagen:

  • Zaterdag 10 en zondag 11 juni, het eerste weekend.

  • Zaterdag 17 en zondag 18 juni, het tweede weekend.

  • Zaterdag 24 en zondag 25 juni, het laatste weekend.

Uit voorzorg hebben wij drie weekenden gepland. Zo voorkomen we dat we last minute plek moeten vinden voor bijvoorbeeld achtste finales. Indien er onvoldoende partijen zijn voor een vol programma of minder voorrondes nodig zijn, dan overleggen wij met de organisaties welke dagen vervallen. Dit wordt duidelijk bij de loting.

De inschrijvingen worden geopend van 15 t/m 21 mei. Jullie ontvangen daar bericht over.

Uiterlijk 26 mei delen wij de loting en 2 juni de wedstrijdprogramma’s voor de eerste dagen.

Noord

Het NNK is bestemd voor de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Flevoland, Utrecht en Noord-Holland. De volgende verenigingen organiseren:

  • Het eerste weekend: ABCC Apeldoorn.
  • Het tweede weekend: ABOV Hoorn.
  • Het finaleweekend: district Noord-Holland zoekt een passende zaal om de finales te huisvesten.

Zuid

Het ZNK is bestemd voor de provincies Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.

Oproep! Wij zoeken verenigingen die een of meerdere dagen willen organiseren. Je kan je aanmelden via ons nieuwe emailadres wedstrijden@nederlandseboksbond.nl en ivo.stamps@live.nl. Vermeld welke dag(en) en de gegevens van de contactpersoon. Graag ontvangen we je aanmelding uiterlijk 24 april.

Kosten

Voor het organiseren hanteren wij de volgende kosten: € 250,- voor een wedstrijddag en € 500,- voor de finales op zondag. Aanvullend zijn er de volgende kosten voor officials:

Ringarts

150

Scheidsrechters/juryleden*

300

Boxpointer

50

DTC/WA/Speaker/Timekeeper (2 man)

100

Totaal

600

*Vier officials. Bij inzet van een vijfde SR/J betaalt de bond.

Cursisten coachopleiding

De examens KSS2 en KSS3 vallen samen met de eerste wedstrijddagen. KSS2 cursisten die zich opgeven als bokser kunnen dit vermelden op het inschrijfformulier. We houden daar rekening mee. Dit geldt ook voor KSS3 cursisten welke zich opgeven als bokser of trainer/coach.

Geen kwalificatie voor NK

Anders dan in het wedstrijdreglement 2023, artikel 8 te lezen is, geldt deelname niet als kwalificatie voor het NK en deelname is niet verplicht. Dit wordt herzien in een nieuwe versie van het WR.

Het ZNK en NNK zijn open voor alle klassen. Voor het NK wordt dit later bepaald.

Deelname jeugdwedstrijden (t/m 18 jaar)

Alle trainer/coaches met een geldige licentie kunnen hun jeugdboksers begeleiden. Ook als ze op dat moment de applicatiedag nog niet hebben gevolgd. We willen iedereen de gelegenheid geven om deze dag nog te volgen en we borgen de veiligheid door elke applicatiedag te herinneren aan de 10 geboden voor het jeugdboksen.

Commissie Wedstrijden en Evenementen
Deel dit bericht