NOC*NSF steunt de oproep van onder andere een aantal burgemeesters om meer lokale beweging mogelijk te maken. NOC*NSF verwacht dat versoepelingen voor sportbeoefening bijdraagt aan een betere handhaving van de coronaregels. Liever gecontroleerd open terrassen en open sportaccommodaties dan chaotische overvolle parken en natuurgebieden.

Laat meer sportmogelijkheden toe en breng Nederland veilig in beweging

Nu steeds meer duidelijk wordt dat iedereen op zoek is naar mogelijkheden om anderen te ontmoeten en samen met anderen activiteiten te ondernemen, kan dat beter veilig en georganiseerd plaatsvinden dan ongecontroleerd in de toch al schaarse buitenruimte. Op en in sportaccommodaties kan er bij sportclubs op een verantwoorde manier ontmoeting plaatsvinden. Sportaccommodaties bieden de fysieke ruimte en begeleiding om activiteiten veilig te faciliteren. Gecontroleerd op vaste momenten, met een trainer-coach, kunnen Nederlanders verantwoord samen in vaste groepen sporten.

Helaas zijn de mogelijkheden om te sporten nog steeds beperkt. De binnensport zit nog steeds op slot en er geldt buiten een leeftijdsgrens van 26 jaar.Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB: "Het is vreemd dat Nederland straks op het terras bier zit te drinken en één miljoen voetballers nog niet onderling wedstrijden kunnen spelen. Hoewel de jeugd al een tijd op de club weer relatief normaal voetbalt, gelden voor één miljoen voetballers beperkingen. Wij staan klaar om iedereen per direct veilig aan het voetballen te kunnen krijgen." (...)

Verder lezen? Dat kan via: https://nocnsf.nl/nieuws/2021/...

Deel dit bericht