Afgelopen vrijdag (24 juli) zouden aanvankelijk de Olympische Spelen van 2020 van start zijn gegaan, maar door de coronacrisis zijn de Spelen een jaar uitgesteld. Bij de NOS is er sinds vrijdag tóch aandacht voor de Spelen, met een gloednieuwe podcast en bij NOS Langs de Lijn met de verkiezing de Beste Olympiër Ooit.

Olympische podcast

NOS Olympische Podcast

De podcast ´NOS Olympische podcast´ is een podcast waarin Nederlandse topsporters alles vertellen over hun route naar de Spelen van Tokio in 2021. Henry Schut en Jeroen Stekelenburg gaan bij de topsporters op bezoek en praten met hen over ambities, dromen en kansen voor Tokio 2021, maar ook over het leven naast de sport.

De eerste Olympische podcast, met chef de mission van NOC*NSF Pieter van den Hoogenband, staat nu online! In de komende delen komen de topsporters aan het woord met onder meer handbalster Estavana Polman, windsurfer Kiran Badloe, judoka Noël van 't End, wielrenster Annemiek van Vleuten en baanwielrenners Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen.

De podcast is via deze link te beluisteren: https://plinkhq.com/i/1501695563?to=page

Beste Olympiër Ooit

Wie is de beste sporter op de Olympische Spelen die Nederland ooit gekend heeft? Bij NOS Langs de Lijn wordt deze vraag sinds vrijdag uitgebreid behandeld.

Omdat het vergelijken van de prestaties van Nederlandse sporters in verschillende sporten door de jaren heen niet gaat, zijn meer dan 200 sportprominenten (sporters, journalisten, Olympiërs en mensen uit de sport) gevraagd wie zij de 'Beste Olympiër Ooit' vinden.

Hoe vergelijk je de drie gouden medailles van Pieter van den Hoogenband met de vier van Fanny Blankers Koen? Ireen Wüst is de meest succesvolle, maar wordt ze daarmee ook de Beste Olympiër? En waar staan in dit rijtje Anton Geesink, Ard Schenk, Epke Zonderland en de eerste gouden medaillewinnares in de sneeuw Nicolien Sauerbreij?

Sinds vrijdag wordt de Top 15 afgeteld. Op de laatste zondag van de Spelen (8 augustus) wordt bekend gemaakt wie deze eretitel toebehoort.

Deel dit bericht