Het programma van de NOS, ‘langs de lijn’ heeft gisteren verslag gedaan van de trainingen in het vechtsportcentrum van Rotterdam.

heren vechtsportcentrum
Op de foto de talenten (l-r): Jenairo Gomes, Haye Soepboer, Delano James, Farshid Bos, Tony Jas & Ferenc Soepboer

Wethouder van Sport, mevrouw Christine Eskes, gaf een toelichting van het doel en de missie van het nationale vechtsportcentrum, de verbinding met de stad en de maatschappelijke functie. Rotterdam is bijzonder trots dat de vechtsporten ervoor hebben gekozen om samen te gaan optrekken en dat Rotterdam is gekozen als de vechtsport hoofdstad.

Bondscoach bij de heren, Waleed Shekho, bedankte de gemeente voor deze mooie (tijdelijke) topsportlocatie en haar gastvrijheid.

Selectiebokser Delano James vertegenwoordigde zijn mede topsporters en hun passie en droom. ‘Hier zal het moeten gebeuren in de aanloop van de Olympische spelen van 2024’.

Technisch directeur René Braad, welke de vechtsporten vertegenwoordigde, benadrukte dat de perfecte omgeving en het perfecte klimaat nodig is om tot topprestaties te komen. Zichtbaar trots en tevreden toonde hij aan de NOS en de wethouder de bokshal met vijf boksringen, alle mogelijke varianten bokszakken, een digitale bokscomputer en boksspecifieke trainingsmiddelen. Je kan oprecht spreken van een ‘vechtsportfabriek en bokspakhuis’.

NOS vechtsportcentrum Rotterdam
vechtsportcentrum Rotterdam
Deel dit bericht