Op NRC.nl verschijnt gisteren een artikel over onze voorzitter, Boris van der Vorst, en zijn kandidatuur voor het presidentschap van de internationale organisatie voor de (amateur)bokssport, AIBA. Een boeiend stuk, waarin de huidige problematiek van AIBA helder wordt uitgelegd. Daarnaast was er gisteren de aanbevelingsbrief vanuit het NOC*NSF, die verschillende Olympische Comités aanspreekt en Boris als AIBA president recommandeert. Beiden zijn hieronder te lezen.

Strijd tussen de puinhopen van de bokswereld – om de toekomst van de sport

Boksen Het is al jaren crisis bij de AIBA, de internationale boksbond. Zelfs de olympische status van het boksen staat op het spel. De Nederlander Boris van der Vorst wil voorzitter worden, puinruimen en de sport redden.

Alsof er tegen een bokszak wordt geslagen, hard maar zonder kans op knock-out. Zo voelt Boris van der Vorst zijn strijd tegen de in crisis verkerende wereldboksfederatie AIBA. De preses van de Nederlandse boksbond NBB wil de augiasstal uitmesten, maar moet dan wel tot voorzitter worden gekozen. Of de vervuilers hem die ruimte geven, is zeer de vraag. (...)

Verder lezen? Dat kan hier: https://www.nrc.nl/nieuws/2020/11/12/strijd-tussen-de-puinhopen-van-de-bokswereld-om-de-toekomst-van-de-sport-a4019855

Nrc boris

Onderstaand vind je de aanbevelingsbrief (Engels) van het NOC*NSF over het kandidatuur van Boris:

NOCNSF-AIBA-aanbeveling-Boris.pdf
76,3 KB · Pdf · 13 nov. 2020

De campagne van Boris is te volgen via https://www.facebook.com/worldboxing2020

Deel dit bericht