Afgelopen week heeft Maurits Hendriks (NOC*NSF) nog eens bevestigd dat de Olympische Spelen in Tokyo 2021 in elk geval zullen doorgaan, in welke vorm dan ook.

De Nederlandse selectieboksers zijn alweer langere tijd aan het trainen op Papendal onder leiding van bondscoach Hennie van Bemmel en damescoach Abdul Fkiri, ondersteund door jeugdcoach Waleed Shekho. De eerste stip op de kalender 2021 in het kader van de Olympische Spelen, is het Europees Kwalificatie-toernooi in Londen dat naar verwachting april / mei 2021 wordt gehouden. Daar kunnen Enrico Lacruz en Nouchka Fontijn zich kwalificeren.

Gisteren zijn de contouren van de agenda 2021 besproken binnen de Technische staf van de Boksbond. Daarbij was ook Rene Braad aanwezig die per 1 januari 2021 Peter Bonthuis als Technisch directeur zal opvolgen.
In gedachten gaan we nog even terug naar 2016, waar de boksdeelnemers aan de Olympische Spelen in 2016 werden gepresenteerd in het Kurhaus in Den Haag. Na een succesvolle campagne plaatsten drie boksers zich voor de Spelen (voor het eerst in 24 jaar).

olympische spelen delegatie 2016 2
Van links naar rechts: Abdul Fkiri, Enrico Lacruz, Nouchka Fontijn, Peter Müllenberg en Hennie van Bemmel
Deel dit bericht