Met trots en voldoening keren de Nederlandse boksers terug, nadat ze een prachtige 5-2 overwinning hebben behaald tegen hun Zweedse tegenstanders. In een spannende interland hebben deze atleten zich op indrukwekkende wijze geweerd tegen hun Scandinavische opponenten.

Jeugd interland Zweden
Jeugd interland Zweden
  • De avond begon met een knal, toen Aaliyah Hoppema het spits afbeet met een demo-partij tegen de ervaren Deense Caroline Leuenborg. Als eerstejaars jeugdbokser liet Aaliyah zien dat ze niet bang is om zich te meten met de elite, waarbij ze haar tegenstander verblufte met snelle en krachtige stoten die een diepe indruk achterlieten.
  • Zoë Vogels volgde met een indrukwekkende vertoning in de ring tegen Marija Pesic, waarbij ze haar tegenstander wist te imponeren met harde slagen en snelle combinaties. Met meerdere 8-tellen tot gevolg, eindigde Zoë de partij met een overtuigende RSC in de derde ronde.
  • Liz Thijssen trad vervolgens aan tegen Julia Karlsson en wist haar tegenstander te domineren met haar lange stoten en uitstekende timing, wat resulteerde in een overwinning via RSC in de tweede ronde.
  • Tara Vogels werd bekroond tot de beste bokser van de avond vanwege haar uitstekende prestatie tegen Arina Vakili. Met scherpe directe stoten en succesvolle aanvallen wist Tara haar tegenstander onder controle te houden en overtuigde ze de jury met een 3:0 overwinning op punten.
  • Danil Serdjoek bokste zijn partij tegen Edin Fetah. Danil moest in de eerste ronde wennen aan een fysiek sterke en wilde tegenstander. Hij wist in de tweede ronde op sommige momenten goed de controle te houden door afstandsmanagement en zijn voorhand. De derde ronde was het beste voor Danil, maar dit kwam helaas te laat om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Hij zal deze ervaring meenemen om zichzelf te ontwikkelen naar de bokser die hij wenst te worden.
  • Farshid Bos bokste tegen de lange Volkan Onal. Farshid moest in de eerste ronde erg wennen aan dit lengteverschil. In de tweede ronde kwam Farshid een aantal keren goed door en hield betere controle over zijn positie. Farshid was té dominant in ronde drie en zorgde ervoor dat zijn tegenstander nauwelijks de wedstrijd doorkwam. Farshid verloor uiteindelijk toch met een 2:1 beslissing. Hij zal deze ervaring gebruiken om op deze editie van de Eindhoven Box Cup nóg een gouden plak te behalen.
  • Tot slot, Mahmoud Al Chabtoun bokste tegen de ervaren Alvin Warukaga. Deze tegenstander is snel en beschikt over een goed reactievermogen en harde stoten voor deze gewichtsklasse. Toch wist Mahmoud met zijn unieke stijl de tegenstander te frustreren. Dit zorgde voor fouten in het boksen van de Zweed wat kansen bood voor Mahmoud om zijn tegenstander goed te raken. Mahmoud won deze partij overtuigend tegen een meer ervaren tegenstander. Ook hem zien we weer terug in Eindhoven waar hij net als Farshid zijn gouden plak van vorig jaar zal verdedigen tegen internationale toppers.

Met het hoofd hoog en de borst vooruit zijn de boksers zondag teruggekeerd, klaar om de volgende uitdagingen aan te gaan. Hun prestaties zijn teken van de veelbelovende toekomst van het Nederlandse boksen, waar jonge talenten internationale ervaring opdoen en een hoog niveau bereiken. De begeleiders Harm Blijd en Jona Bronswijk zijn tevreden met de resultaten en kijken vol verwachting uit naar de verdere ontwikkeling van deze getalenteerde boksers.

Deel dit bericht