Zilver voor Artjom Kasparian, brons voor Peter Müllenberg en Roy Korving bij GeeBee-toernooi

TeamNL Boksen heeft zich tijdens het GeeBee-toernooi in Finland van haar goede kan laten zien. Het team bestaande uit: Enrico Lacruz, Delano James, Max van der Pas, Artjom Kasparian, Peter Müllenberg en Roy Korving keert vandaag huiswaarts met 3 medailles. Begeleiders waren Bondscoach Hennie van Bemmel en Robert Nokhai. Als scheidsrechter/Jurylid was René Braad aanwezig.

Max van der Pas (75 kg) trof het niet met de loting. Hij verloor na een goede wedstrijd met 4-1 van de latere winnaar van het toernooi Mark Dickinson (4x 29-28, 1x 28-29).

Delano James (69 kg) die na een lange afwezigheid wegens een blessure Kampioen van Nederland werd in januari 2019 in Rotterdam trof in de eerste ronde de winnaar van de zilveren medaille tijdens de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires. Ondanks een met grote inzet gebokste wedstrijd moest hij zijn meerdere erkennen in Talgat Saiken (Kaz). (4x 30-27 en 1x 29-28).

Enrico Lacruz (63 kg) won in de eerste ronde van 6-voudig Europees Kampioen Nikita Piskunov (2x bij scholieren, 2x bij jeugd en 2x bij junioren). Tijdens een door de organisatie tot één van de beste partijen uitgeroepen wedstrijd verloor Enrico met 3-2 van de zilveren medaille-winnaar van de Olympische Spelen Soufiane Oumiha (Fra) die bovendien goud won tijdens der WK in 2017. In tegenstelling tot Enrico had de Fransman een bye in de eerste ronde. Uitslag: (2x 30-27,1x 29-28 en 2x 28-29). In de 81 kg. waren twee Nederlanders actief, Artjom Kasparian en Peter Müllenberg. In de kwartfinale won Artjom van de Litouwer Paulius Zujevas met 5-0. (3x 30-27, 1x 30-26 en 1x 29-28).

Peter Müllenberg won zijn kwartfinale partij eveneens van de Indiër Sanjay (5x 29-28)

Artjom Kasparian versloeg in de halve finale de Kazak Timur Erzhanoc met 3-2 die een bye had in de kwartfinale. (1x 30-27, 2x 29-28 en 2x 28-29). Peter Müllenberg verloor van de latere winnaar, de Engelsman Benjamin Whittaker (1x 30-26, 2x 30-27 en 2x 29-18. Hij haalde daarmee de bronzen medaille.

De finale tussen Benjami Whittaker en Artjom Kasparian leverde een 4-1 zege op voor de lastig te bestrijden Whittaker. Uitslag: 1x 30-26, 3x 30-27 en 1x 28-29. Artjom behaalde hiermee de zilveren medaille. Roy Korving (91 kg) won zijn kwartfinale tegen de Zweed Alexander Bwambale (5x 20-18), maar liep wel een vervelende wenkbrauwblessure op. Na een medische check-up mocht hij toch uitkomen in de halve finale tegen Aibek Oralbay uit Kazahkstan. (1x 30-27, 3x 29-28 en 1x 27-30). Oralbay was er in de finale van overtuigd dat hij had gewonnen en verliet direct na het ontvangen van de zilveren medaille het ereschavot. Roy behaalde hiermee de bronzen medaille.

Tijdens het toermooi is bovendien van de gelegenheid gebruik gemaakt een vijftal oefenwedstrijden te boksen