Vandaag is de 75-jarige Rudi Lubbers benoemd tot bondsridder in de Boksschool Albert Cuyp in Amsterdam. Rudi ontving het bijbehorende beeldje uit handen van onze voorzitter, Boris van der Vorst. Deze week verschijnt er een biografie over het turbulente leven van Rudi Lubbers, genaamd ¨De man die bleef staan¨. Een mooi moment dus, voor deze speciale erkenning.

Tijdens zijn speech vanmiddag zegt Boris van der Vorst het volgende: ¨Je bent met je technische stijl van boksen en geweldige prestaties een ambassadeur geweest van het Nederlandse boksen. In jouw ruim 140 partijen heb je nog nooit van een Nederlander verloren. Daar wil de Nederlandse Boksbond aandacht aan besteden en de verschijning van jouw biografie is een gepast moment om dat te doen.¨

Rudi lubbers banner

Onderstaand vind je meer informatie over het boek ¨De man die bleef staan¨ welke vanaf deze week te verkrijgen is.

Jakarta, 1973. De verwachting is dat Rudi Lubbers snel tegen het canvas zal gaan, maar de voorspellingen komen niet uit. Wereldwijd zien miljoenen televisiekijkers hoe het zwaargewicht uit Heerhugowaard twaalf ronden blijft staan tegen 'The Greatest of all time', Muhammad Ali.

Na zijn bokscarrière trekt Rudi als kermisexploitant door Europa en leidt een rustig leven. Maar dan verandert alles en wordt hij in Portugal opgepakt. Hij wordt verdacht betrokken te zijn bij de smokkel van 350 kilo hasj. Lubbers is onschuldig, maar wordt toch veroordeeld en zit een straf van acht jaar uit. Als hij uiteindelijk vrijkomt, blijft hij worstelen met zijn jaren in gevangenschap. Hij is verbitterd en wil alsnog proberen zijn onschuld te bewijzen.

Als dat niet lukt vlucht hij naar Bulgarije waar Andere Tijden Sport hem in mensonterende omstandigheden terugvindt. Voor het eerst vertelt Rudi Lubbers nu zijn hele levensverhaal en hoe het verder met hem ging na die spraakmakende documentaire.

Rudi Lubbers is het hartverscheurende en eerlijke relaas van de bokser die ondanks alle tegenslagen en de stoten die hij uitgedeeld kreeg van de maatschappij, toch overeind bleef.

John van Ierland
(1964, Breda) schreef eerder biografieën van onder meer Mathieu Hermans (2013), wielrenner Bert Oosterbosch (2019), en Rudy Pevenage (2020).

Rudi Lubbers. De man die bleef staan | John van Ierland | ISBN 978 90 830 6761 2 | verkoopprijs € 19,99 | Ook verkrijgbaar als e-book | 28 januari 2021 | Noblesse Uitgevers

Rudi lubbers biografie
Rudi lubbers banner 2
Deel dit bericht