Zaterdag vond in Apeldoorn, bij ABCC, de geslaagde receptie plaats van voormalig bondscoach Hennie van Bemmel die na 40 jaar afscheid nam als toptrainer. Hennie werd door vertegenwoordigers van de Nederlandse- en Duitse boksbond toegesproken en geroemd om zijn succesvolle begeleiding van meerdere generaties topboksers.

Boris van der Vorst en Hennie van Bemmel
Oorkonde Hennie van Bemmel, afscheid

Een kleine greep uit zijn indrukwekkende carrière:

  • Hennie was op drie Olympische Spelen actief;
  • Zijn boksers wonnen talloze prijzen, waaronder de zilveren medaille op de Olympische Spelen in 1992 van Orhan Delibas, zilveren en bronzen medailles tijdens EK’s met o.a. Peter Mullenberg, Orhan Delibas, Lammert Brink, Enrico Lacruz, Jemyma Betrian en Roy Korving. Ook werden Orhan en Peter militair wereldkampioen;
  • Hennie was betrokken bij de vele fenomenale prestaties van Nouchka Fontijn, samen met Abdul Fkiri;
  • Hij speelde een belangrijke rol als trainer bij Muscular, ABCC en Velbert, waarmee hij in de 1e Bundesliga maar liefst 11 maal kampioen werd. Aansluitend werd hij ook met Motor Babelsberg in 2016 en Nordhausen in 2018 kampioen van Duitsland.

Voor de enorme verdiensten van Hennie in Duitsland ontving hij van Farid Vatanparast de gouden erepenning, de hoogste onderscheiding van de Duitse boksbond.

Bovenal was Hennie het boegbeeld van topboksen in ons land. Daarvoor werd Hennie benoemd tot Bondsridder. (Gelukkig) sloeg Hennie mooie aanbiedingen uit Duitsland af omdat hij geloofde in het Olympisch Project in Nederland, uiteindelijk Olympisch programma met NOC*NSF en Sportcentrum Papendal.

Namens de Nederlandse Boksbond heb ik Hennie, als bondsvoorzitter, bedankt voor zijn enorme inzet om het Nederlandse boksen nationaal en internationaal op de kaart te zetten. Ook werd stil gestaan bij de enorme steun op de achtergrond van zijn vrouw Bea. Als speciaal cadeau was een film gemaakt met heel veel persoonlijke boodschappen van mensen uit de boks- en sportwereld voor wie Hennie een onvergetelijke indruk heeft achtergelaten.

Absoluut hoogtepunt van de receptie was het moment dat Hennie zijn belangrijkste boksers in de ring uitnodigde en hun persoonlijk bedankte voor de geweldige tijd die ze samen doorgemaakt hadden.

Één ding is zeker: we gaan je missen, Hennie!

groepsfoto Hennie van Bemmel afscheid
Boris van der Vorst
Deel dit bericht