Op zaterdag 26 en zondag 27 september vindt bij Boks Academie Amersfoort een tweetal clinics plaats met een Cubaans tintje die worden gegeven door de bekende Jo de Vrieze. Dit initiatief heeft er al jaar na jaar voor gezorgd dat bokstrainers uit Nederland hun kennis bijspijkeren en tegelijkertijd contacten leggen met collega trainers.

Clinic cubaans boksen voor trainers

Omdat de vraag ontstond of er ook een soortgelijke clinic gegeven kan worden voor boksers (zowel wedstrijdboksers als gevorderde recreanten), is het weekend opgesplitst in twee dagen: één voor trainers en één voor boksers. Bij te weinig animo uit een van de groepen zullen we overwegen een van de dagen te annuleren en om te zetten naar een tweede dag voor trainers of boksers.

Tijdens deze clinics krijgen de deelnemers theorie-uitleg ondersteund met een videoanalyse en praktijk opdrachten met het thema: “VERPLAATSEN EN DE TWEEDE AANVAL INZETTEN”. Boksers dienen te weten hoe offensief en defensief te handelen. Beide situaties vereisen een technisch hoogstaand niveau met het accent op voetenwerk en snel handelen.

Met 135 medailles (76-34-25) bij de wereldkampioenschappen, 73 medailles (37-19-17) op de Olympische Spelen en drie maal winnaar van de WSB-liga, blijft Cuba een referentiepunt binnen het mondiale boksen. Daarom zal ook dit jaar kennis uitgewisseld worden over dit thema door de docent Jo De Vrieze, die actief is binnen de jeugdopleidingen van de Cubaanse Boksfederatie middels theorie, video-analyse en vooral veel praktijk.

Praktische informatie

  • Datum: zaterdag 26 & zondag 27 september
  • Tijd: 9:00 - 16:00 uur (beide dagen)
  • Locatie: Boks Academie Amersfoort, Nijverheidsweg-noord 94b 3812PN Amersfoort
  • Kosten: €50,- per persoon (lunch inbegrepen)
  • Aanmelden (trainers & boksers) via: Alex van Klooster, info@deboksacademie.nl
Clinic cubaans boksen voor boksers
Deel dit bericht