Kennelijk is er onduidelijkheid bij de leden van de Boksbond over de mededeling tijdens de laatste video-boodschap van voorzitter Boris van der Vorst en directeur René Braad waarin onder meer melding werd gemaakt dat een aantal van onze topsporters weer actief mogen zijn op Papendal.

Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) Papendal is onder strikte voorwaarden weer opengesteld voor de Nationale Topsport. Alleen sporters met een A-status, Selectiestatus of High Potential-status worden toegelaten op Papendal voor de nationale selectie-trainingen van de sportbonden. De volgende 5 boksers hebben toestemming van NOC*NSF:

  • Jemyma Betrian
  • Nouchka Fontijn
  • Enrico Lacruz
  • Max van der Pas
  • Artjom Kasparian

De technische leiding van de Boksbond heeft, evenals de andere sportbonden, een protocol ingeleverd bij de leiding van NOC*NSF op basis waarvan toestemming is verkregen om weer met de aangewezen toppers aan de slag te gaan. In het protocol zijn strikte beperkende regels opgenomen. Zo is onder meer een direct contact tussen sporters niet toegestaan. Er wordt op Papendal in kleine groepjes, van maximaal drie boksers, getraind vanaf dinsdag 5 mei jongstleden.

Voor de Boksbond geldt deze toestemming voor CTO Papendal. Voor andere sportbonden geldt dit ook voor de andere in Nederland aanwezige CTO’s.

Peter Bonthuis
Deel dit bericht