Jump Rope Challenge: Sponsoractie Nederlandse Boksbond

De Nederlandse Boksbond wil haar leden in deze moeilijke tijd zoveel mogelijk steunen. Daarom is een sponsoractie opgezet waarbij alle leden van een bij de NBB aangesloten bokscentrum hun boksclub op een actieve manier een financieel steuntje in de rug kunnen geven.

De Nederlandse Boksbond organiseert op zondag 28 juni voor alle bokcentra een landelijke ‘Jump Rope Challenge’. Alle boksers kunnen die dag voor hun bokscentrum touwtje springen om zo geld voor hun bokscentrum op te halen. Hierbij is het de uitdaging om zoveel mogelijk minuten achter elkaar te gaan springen. Minuten die je vooraf laat sponsoren door familie, vrienden of bekenden. Het bedrag dat hiermee wordt opgehaald komt volledig ten goede van het eigen bokscentrum.

Warming up voor volgende fase

Met de Jump Rope Challenge sluiten we een moeilijke periode vol beperkende richtlijnen af. De Challenge staat op deze laatste zondag in juni daarom symbool als de warming up voor de volgende fase. De fase vanaf 1 juli waarbij deuren van onze bokscentra eindelijk weer open kunnen!

Hoe werkt het

Alle bokscentra ontvangen via de NBB een sponsorformulier en een digitale promotieposter. Het formulier kunnen ze aan hun leden uitdelen. Leden die aan de sponsoractie willen meedoen kunnen zich door hun achterban laten sponsoren voor elke minuut die ze springen. Dat kan door een bedrag per gesprongen minuut of door een vast bedrag te sponsoren, ongeacht hoeveel minuten de bokser gaat touwtjespringen. De digitale poster kan aan leden worden doorgestuurd en via de eigen online kanalen worden gepubliceerd.

De bokser die de meeste minuten onafgebroken touwtje springt maakt kans op een fraai schilderij van de Rotterdamse kunstenares Vera Nederlof. Vera schildert boksers en live boksimpressies tijdens bokswedstrijden.

Om in aanmerking te komen voor deze prijs geeft elk bokscentrum de naam van de bokser door die de meeste minuten heeft gesprongen. Dat kan via mailadres: nederlandseboksbond@gmail.com

Poster Vera Nederlof Jump rope challenge

Kom in beweging en spring in de bres voor je club!

Nog een interessant weetje…

Het duurrecord touwtje springen staat overigens op naam van Ben Zwezerijnen. Hij sprong 45 jaar geleden maar liefst 4 uur touwtje zonder pauze! Wie gaat hem verslaan?

De sponsoractie en spelregels

Algemeen

 • De Jump Rope Challenge wordt gehouden op zondag 28 juni.
 • Locatie: buitenterrein bij het bokscentrum of een andere door het bokscentrum aan te wijzen centrale locatie.
 • Aanvang: Indien mogelijk vanaf 10.00 uur. Kan door het bokscentrum zelf worden bepaald.
 • Alle leden van een bokscentrum kunnen aan de actie deelnemen (recreanten en wedstrijdboksers).
 • Ter promotie van de actie naar de eigen leden ontvangt elke bij de NBB aangesloten boksclub een digitale poster (voor op eigen website, Facebookpagina etc.). Poster worden digitaal in PDF formaat aangeleverd.
 • Het sponsorformulier voor de leden wordt per mail toegezonden is ook via de website te downloaden.

De actie

 • Bokscentra promoten de actie bij hun leden en delen het sponsorformulier uit.
 • Elk lid dat deelneemt kan via het sponsorformulier ‘springminuten’ laten sponsoren door familie, vrienden en bekenden.
 • De sponsoring wordt gedaan op basis van het aantal minuten onafgebroken touwtje springen.
 • De sponsoring kan via een bedrag per gesprongen minuut of door een vast bedrag voor deelname (aan te geven op het formulier).
 • De deelnemer gaat voor zoveel mogelijk minuten touwtje springen (deze moeten achter elkaar gesprongen worden, pauzes zijn niet toegestaan).
 • De opbrengst komt volledig ten goede van het deelnemende bokscentrum.

Prijs voor meeste minuten touwtje springen

 • Het bokscentrum geeft de deelnemer met de meeste minuten via nederlandseboksbond@gmail.com aan de boksbond door.
 • De deelnemer met de meeste minuten achter elkaar touwtje springen wint een schilderij van Vera Nederlof.

Overige voorwaarden

 • Het evenement dient indien mogelijk op een buitenterrein bij het bokscentrum plaats te vinden. Anders een andere centrale buitenlocatie.
 • Elk deelnemend bokscentrum stuurt op zondag 28 juni minimaal één foto of filmpje van de challenge naar mailadres nederlandseboksbond@gmail.com.

Heb je nog vragen over deze actie? Stuur je bericht dan naar het genoemde mailadres of neem direct contact op met Rene Braad, directeur Nederlandse Boksbond. Telefoonnummer: 06 53 70 68 20.

Sponsorformulier-Jump-Rope-Challenge-NBB.docx
223,8 KB · Word · 13 jun. 2020
touwtjespring-challenge-poster.pdf
423,7 KB · Pdf · 13 jun. 2020
Download alle bestanden
Zip
Deel dit bericht