Er mag weer gebokst worden en dat gebeurt gelukkig volop. Zo waren er gisteren boksgala’s in Klazienaveen, Mijdrecht (profboksen) en Breukelen. Dat is een goede ontwikkeling. Helaas zien we ook dat er ‘wilde' boksevents zijn georganiseerd waar bokscentra en NBB leden aan hebben deelgenomen.

De Nederlandse Boksbond distantieert zich met klem van deze ‘wilde boksevenementen die niet door de boksbond zijn erkend. Een boksevenement zoals dat zaterdagavond in Den Dungen plaatsvond, keuren wij dan ook ten zeerste af en wordt op geen enkele wijze door de Nederlandse Boksbond toegestaan.

Zoals vanuit NOC*NSF is bepaald en ook in de reglementen van onze bond is opgenomen, mogen officiële bokswedstrijden enkel en alleen onder auspiciën van de Boksbond plaatsvinden. ‘Wilde’ bokswedstrijden zijn onverantwoord voor de deelnemers en bijzonder schadelijk voor het goede imago van de bokssport in Nederland. Door het organiseren van bokswedstrijden buiten de auspiciën van de Nederlandse Boksbond om kunnen er (levens)gevaarlijke situaties ontstaan. Er is door een gebrek aan regulering geen keuring en matching, geen professionele begeleiding en er ontstaan onduidelijkheden over het startboekje.

Het organiseren van bokswedstrijden buiten de Boksbond om creëert een enorm afbreukrisico voor de Nederlandse bokssport, voor erkende bokscentra en voor gelicenseerde trainers. Bestuur en directie van de Nederlandse Boksbond starten daarom een onderzoek naar de deelnemers aan deze ‘wilde evenementen’. Waar nodig zullen wij optreden naar leden van de boksbond die zich hier schuldig aan maken.

Wij roepen alle leden op afstand te nemen van wedstrijden op niet door de Nederlandse Boksbond erkende boksevenementen en ervoor te zorgen hier niet bij betrokken te worden of bij aanwezig te zijn.

Bestuur en Directie Nederlandse Boksbond

Deel dit bericht