Suriname heeft een rijk verleden als het gaat om talentvolle topboksers. Voorzitter Remie Burke is vastberaden om deze oude traditie in ere te herstellen en zocht contact met ons. De ontmoeting tussen voorzitter Remie Burke en technisch directeur René Braad vond plaats op Curaçao.

Remie Burke

Remie wil zo snel mogelijk de Surinaamse boksers de kans geven om hun talent te laten zien en de samenwerking met de Nederlandse Boksbond vorm te geven. Het advies is dan ook om dit te laten plaatsvinden tijdens de Eindhoven Box Cup waarbij de boksers in de gelegenheid worden gesteld om meerdere partijen te boksen. Daarnaast zijn zij meer dan welkom om samen met ons te trainen en op te trekken.

Er is hiervoor nog wel werk aan de winkel; er zal eerst contact moeten worden gelegd met de verschillende ministeries en instanties om de boksers gecontroleerd naar Nederland te krijgen. Vanuit ons hebben wij alle medewerking toegezegd en hiermee hopen wij onze Topsport familie verder uit te breiden.

Ook heeft de Surinaamse boksbond gevraagd om hen te helpen bij de trainer/coaches opleidingen en officials. Ons initiatief met CuraBox was hen niet ontgaan en heeft hen geïnspireerd.

Deel dit bericht