De EUBC European Schoolboys and Schoolgirls Boxing Championships worden gehouden in de hoofdstad van Georgië in Tbilisi op 2-12 augustus en de eerste wedstrijddag vindt plaats op 4 augustus. De Georgian Boxing Federation organiseert het evenement voor de jongste groep internationaal wedstrijdgerechtigde boksers.

Sven ek 529x705

Voor TeamNL komt de Eindhovenaar Sven Cuppen in actie op de EUBC European Schoolboys Boxing Championships in de klasse -56 kilogram. Sven wordt begeleid door trainers Patrick Mesters en Eric van den Heuvel.

In totaal hebben 30 landen zich geregistreerd voor deelname aan de EUBC European Schoolgirls and Schoolboys Boxing Championships en verschillende van deze jonge talenten hebben al internationale ervaringen. Boksers die in 2005 en 2006 zijn geboren, komen in aanmerking voor deelname aan het evenement waarbij 13 meisjes en 20 jongens tot Europees kampioen worden gekroond.

De eerste editie van het evenement werd in 2003 in Italië en sindsdien nam de concurrentie aanzienlijk toe. De schoolgirls namen voor het eerst deel aan het continentale evenement in Albena een jaar geleden en na hun historische deelname een jaar geleden, zullen meer atleten aanwezig zijn in Tbilisi.

Download hieronder de loting van Schoolboys -56 kg:

Sven-Cuppen-loting-EK.pdf
21,2 KB · Pdf · 04 aug. 2019
Sven EK dag 2
https://goldengloves.nl/sven-cuppen-naar-ek/
Deel dit bericht