Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover; Richard Ramaker ontving zijn trainer/coach diploma. Sportcentrum Nicolaas (Boksteam Nicolaas (2018)) in Rijswijk van Vincent Stikkelorum was het toneel van deze symbolische diploma-uitreiking.

Foto diploma uitreiking KSS2 en KSS3 21 11 2020

Na een periode van bijna 2,5 jaar rondden Richard en zijn collega's de opleiding af. Hij kijkt terug op een pittig traject dat startte met de intest op Papendal, ons nationaal trainingscentrum, en eindigde met een mooie afsluiting. Richard vertegenwoordigd bij het ontvangen van zijn diploma ook de andere cursisten.

¨Niet alleen de cursusdagen, maar ook het voltooien van huiswerkopdrachten, persoonlijke portfolio en stages waren intensief. Na een cursusdag van trainen en training geven, feedback geven of ontvangen, en het op hoog niveau volgen van de theorielessen, maakte dat je het na een dag wel had gehad.
Onze groepsapp ontplofte regelmatig door intervisiesessies en vragen over huiswerkopdrachten en proeve van bekwaamheden. Ook werden er links verstuurd van bokswedstrijden, feedback gegeven over trainingen en onderling contacten uitgewisseld om gezamenlijke opdrachten te voltooien. Dit leverde mijzelf een nieuw netwerk van boksvrienden op en ik denk dat iedereen daar baat bij had en nu nog heeft.
Persoonlijk werd mijn thuissituatie soms op de proef gesteld, wij "aten en dronken" bijna alleen nog maar boksen en veel moest er voor wijken.

Ik wil namens de gehele groep de Commissie Opleidingen bedanken voor de afgelopen twee jaar. Vol met discussies, feedback, trainingen en vooral ook humor.¨

Richard Ramaker, namens de groep KSS2/KSS3 2017-2020

Nicolaas sportschool5fba81b799320
https://rijswijksdagblad.nl/Lokaal/boksdiplomas-uitgereikt-bij-sportcentrum-nicolaas-
Deel dit bericht