Als jongen van de straat hield boksen vroeger Paul Holzken in het gareel. Bij ome Piet Xhofleer ontdekte hij de liefde voor het boksen en die passie heeft hij sindsdien met de paplepel bij zijn drie dochters ingegoten. Van jongs af aan heeft hij zijn dochters getraind. Alicia, de oudste, won al op 14-jarige leeftijd brons op het WK junioren en maakt nu furore bij het vlieggewicht bij de profs. Middelste dochter Amy heeft al 17 wedstrijden verdienstelijk gebokst en maakt onderdeel uit van BoksTeam NL. En ook de 10-jarige dochter Angel heeft al op jonge leeftijd mooie combinaties in huis. Afgelopen jaar heeft Paul zijn trainersdiploma gehaald en zijn Gym ingeschreven bij de Nederlandse Boksbond.

Boxing gym Holzken familie

Dit weekend organiseert BoxingGymHolzken een internationaal trainingskamp voor dames, met delegaties uit Denemarken, Noorwegen, Zweden, Duitsland, Engeland en België. Vanuit Nederland is Sayit Yanik met een damesselectie aanwezig. Het is een bijzonder initiatief en tekent de geweldige inzet van Paul om boksend Nederland beter op de kaart te zetten. Reden genoeg om voorafgaand aan het trainingskamp met collega-bestuursleden John Bersch en Jeremie Besson een keer te gaan kijken in de nieuwe gym van Paul Holzken in Eindhoven. De gym ligt aan de rand van Woensel, de Eindhovense volkswijk waar Paul is opgegroeid.

Het is niet verwonderlijk dat alle drie de dochters zijn gaan boksen, want Paul Holzken heeft een aanstekelijke passie. In het verleden heeft hij veel discussies gevoerd met andere trainers over aanpak. In zijn gym kan hij met assistent trainer Eric Leijtens zijn eigen visie uitdragen. Hij wil daarbij geen statische boksers ontwikkelen, maar beweeglijke boksers die met beide handen kunnen vechten en zowel op afstand als dichtbij goed uit de voeten kunnen. Dochters Alicia en Amy Holzken, maar ook Erin Dekkers, zijn sprekende voorbeelden van Pauls’ vakmanschap en komen uiteraard dit weekend in actie bij de internationale sparringsessies. Het belooft een mooi boksweekend te worden in Eindhoven!

IMG 0752
Boris van der Vorst
Deel dit bericht