De Rotterdamse kunstenares Vera Nederlof schildert ‘boksers' en ‘live-boksimpressies’ tijdens bokswedstrijden. Haar atelier in Rotterdam ademt boksen uit. "In dit werk kan ik me uiten, word ik niet belemmerd, maar kan ik vrij improviseren. Voordat ik ging schilderen heb ik lange tijd aan klassiek ballet gedaan en gewerkt als grafisch ontwerper. Ik smachtte bij beiden naar de vrijheid en autonomie die ik uiteindelijk heb gevonden in het boksen. Boksen is als dansen, maar dan als geïmproviseerd. Boksen is een perfecte sport die geen half werk verdraagt, vergelijkbaar met de kunst. Dynamiek, zuiverheid en expressie. Ik werk veel met inkt, daar kun je niet mee rommelen, dat gaat òf goed òf fout".

Nederlof

Zoals bij tekenen de kunst van het weglaten geldt, is dit wat Vera Nederlof vergelijkt met het ontwijken van stoten in de boksring. Ze begon te tekenen in de boksschool waar zij zelf bokst, bij Huk-tti boxing aan de Zaagmolenstraat 212 in Rotterdam. Al snel leverde haar dat de nodige bekendheid op.
Hoewel Vera Nederlof via haar vereniging lid is van de Boksbond, heeft ze zich ook als persoonlijk lid aangemeld om de bokssport en de Boksbond te steunen en ze hoopt dat meer mensen zich als lid zullen aanmelden.

Nederlof 2

Vele boks geïnteresseerden hebben inmiddels al een “Vera Nederlof” aangeschaft. Tijdens de Bep van Klaveren Memorial 2018 kregen oud Rotterdamse bokskampioenen één van haar kunstwerken. In juni 2019 verraste Vera Nederlof Rudi Lubbers in de Doelen tijdens het Youphone-boxinggala met een prachtig schilderij van de bokswedstrijd Rudi Lubbers tegen de legendarische Muhammed Ali. Geïnteresseerden in haar werk kunnen terecht op haar Instagram-pagina: @veranederlof of op haar website: www.veranederlof.nl

Nederlof 3
Deel dit bericht