‘Haal uit het leven wat erin zit, het is zo voorbij!’ Een motto dat in deze tijd soms meer op een gebod lijkt dan op een advies. Maar hoe richt je je leven in als je weet dat je nog maar één kans hebt? In dit geval; één kans om kampioen te worden?

De laatste kans Delano

De vijfdelige docuroman De laatste kans, van de makers van het met een Zilveren Nipkowschijf bekroonde Stuk, is sinds maandag 27 november 22.15 uur te zien op VPRO, NPO 2 en NPO Start. De serie volgt negen personen voor wie het leven haast obsessief om die laatste kans draait. Een van die personen is 5x Nederlands Kampioen boksen, Delano James.

'Delano is een groot bokstalent maar hij is de dertig gepasseerd, een leeftijd waarop je eigenlijk je hoogtepunt al wel bereikt moet hebben. Hoewel de boksbond een verjongingsprogramma volgt, krijgt hij dankzij zijn coach nog één kans zich te bewijzen en te kwalificeren voor het kampioenschap. Zijn grote rivaal heeft qua leeftijd echter betere papieren. Tijdens een toernooi in Bulgarije is het erop of eronder voor Delano.'

Bekijk hier de trailer en markeer de serie in je televisiegids!

Deel dit bericht