Begin 2022 hebben de bondscoaches Sayit Yanik en Waleed Shekho met behulp van sportdocent ALO Jona Bronswijk een meerjaren opleidingsplan opgesteld, ter ontwikkeling van bokstalent in Nederland.

Vanwege het ontbreken van budget hiervoor, is dit plan het afgelopen jaar helaas niet verder opgepakt. In 2023 zou het mooi zijn om hier echter wel mee aan de slag gaan, maar daarvoor heeft de bond de hulp nodig van Nederlandse clubs. Het plan heeft als doel om boksers in Nederland verder te ontwikkelen en naar een hoger niveau te tillen. Onderaan deze pagina is het uitgebreide plan nu in zijn geheel te downloaden.

De verwachting is dat het niveau van Nederlands boksen, animo voor de bokssport in Nederland, de grootte van het selectieteam en het imago van de Boksbond mede door het gebruik en de ontwikkeling van dit meerjaren opleidingsplan alle toenemen, maar daarvoor moeten we samenwerken. Er zijn momenteel bijvoorbeeld nog geen RTC opgericht, maar in plaats daarvan kunnen er Districten (Rayons) als RTC worden aangesteld.

Mochten er clubs of trainers geïnteresseerd zijn om ons te helpen met de verdere uitwerking van dit plan, neem dan vooral contact op met de bondscoaches!

Meerjaren-Opleidingsplan-Boksbond-V12-07-2022.pdf
1,1 MB · Pdf · 23 dec. 2022
Deel dit bericht