Het coronavirus heeft de hele wereld in zijn greep, en daarmee ook de World Police & Fire Games. Vanwege de onvoorspelbaarheid die de pandemie met zich meebrengt, heeft de federatie van de World Police & Fire Games in overleg met de organisatie van de WPFG Rotterdam besloten het evenement niet in 2021 te organiseren en nader te onderzoeken hoe de spelen mogelijk gemaakt kunnen worden in de zomer van 2022.

De spelen stonden gepland van 30 juli t/m 8 augustus 2021 in Rotterdam. Direct na de zomer zou de inschrijving opengesteld worden. Gezien de onduidelijkheid rondom de ontwikkelingen van het vaccin, de gezondheidsrisico’s en de op te volgen maatregelen, is het volgens de organisatie van de WPFG niet verantwoord om medewerkers van Politie, Brandweer, Douane en Dienst Justitiële Inrichtingen wereldwijd te stimuleren om volgend jaar samen deel te nemen aan dit grootschalige sportevenement.

Ook geeft de organisatie aan dat het verplaatsen van veel evenementen uit de zomer van 2020 naar een jaar later, van 2021 een zeer vol jaar maakt. Daarnaast zijn er vanwege het coronavirus momenteel te veel onzekerheden om een goede voorbereiding te kunnen treffen voor de World Police & Fire Games in 2021.

De organisatie van de WPFG Rotterdam geeft aan onverminderd hard door te werken om alle gevolgen in kaart te brengen voor een onvergetelijke editie in 2022. Allereerst wordt met alle betrokken partijen hard gewerkt aan het vaststellen van een nieuwe datum, welke naar verwachting binnen enkele weken bekend gemaakt zal worden.

Deel dit bericht