De persconferentie van premier Mark Rutte en minister de Jonge van vanavond hebben geen versoepelingen opgeleverd. Voor de sport verandert er voorlopig niets en de sportscholen zullen in elk geval tot en met 2 maart dicht blijven.

De sportkoepel NOC*NSF en de verschillende branche organisaties blijven druk uitoefenen op de regering om sporten weer mogelijk te maken. Sport is naast het fysiek bewegen ook een grote sociale factor. Sport kan op verschillende gebieden ingezet worden voor het vergroten van de maatschappelijke verbondenheid. Hierbij wordt voornamelijk gekeken naar het sociale karakter van sport. Het draait om mensen bij elkaar brengen en maatschappelijke samenhang creëren in een dorp, plaats, wijk of buurt.

Ook wij zullen bijdragen aan deze discussie om de regering ervan te overtuigen dat sport de weerbaarheid, fitheid en acceptatie van de corona maatregelen zal ondersteunen.
Indien er een relevante verdieping komt, zullen wij hier morgen over berichten. Verder verwijzen wij naar de steunmaatregelen op onze website: Coronavirus update: Corona compensatieregelingen

De routekaart corona Rijksoverheid is als PDF hieronder te downloaden.

Rene Braad, Directeur

Routekaartcoronamaatregelen-02-02-2021.pdf
1,1 MB · Pdf · 02 feb. 2021
Deel dit bericht