Ook het tweede weekend van de Noord- en Zuid Nederlandse Kampioenschappen zit erop! Onderstaand lees je het verslag van de W&E commissie over het NNK. Op 24 & 25 juni is het derde en laatste weekend van dit toernooi. Kaartjes voor de finales van het NNK koop je aan de deur van 'De Beuk' in Purmerend en ZNK tickets zijn hier te koop.

NNK BOKSEN3
NNK BOKSEN
NNK Boksen2

Na de ALV reisden we direct door naar Hoorn waar A.B.O.V. gastheer was van deze tweede dag van het NNK 2023. Het oude gymlokaal, omgebouwd tot boksschool, is al jaren een plezier om te komen. Ook vandaag zijn we uitstekend verzorgd door gastvrouw Paula Knaap! We bedanken Duncan Dorenbos voor de foto’s.

Er stonden meerdere jeugdpartijen op het programma welke allemaal zijn begeleid door de zeer ervaren en gewaarde scheidsrechter Cem Dunar. Het eerste talent dat opviel was de thuisbokser Reyn Gaarthuis. Het begon met aftasten en tegenstander Jos zocht openingen op het lijf. Hij bewoog mooi, maar zijn stoten landen net niet. Reyn bokst beheerst en maakt zuivere treffers. Hij controleert de boksafstand en plaatst combinaties naar het hoofd en lijf. Hij scoort zelfs drie keer achter elkaar met de stoothand naar het lichaam en verdient een compliment voor het aanvoelen van de partij. We moeten allemaal wennen aan de 10 geboden, maar deze bokser in de scholierklasse geeft het goede voorbeeld. De partij wordt netjes uitgebokst en Reyn wint met een unanieme score.

Partij 5 begint fel. Zowel Adnane als Yousef boksen bijna enkel in combinaties met snelle, korte stoten. Yousef zet zijn tegenstander al gauw tegen de touwen en scoort met hoeken naar het lijf, maar er bleek al snel dat Adnane zich comfortabel voelt in die positie. Hij ziet vaak een opening voor een opstoot. Ronde twee is close, maar lijkt meer op knokken dan op boksen. Heel de ronde gaat over en weer, maar Adnane varieert het meeste in zijn stoten. Yousef lijkt ronde drie de meeste energie te hebben en scoort veelvuldig. Ondanks een openbare waarschuwing voor binnenkant handschoen weet hij nipt te winnen.

Binck van Veen en Niels van den Brink beslissen wie de beste jeugdbokser in de 63,5 kg is bij de nieuwelingen. Ronde 1 is spannend, maar Niels weet het in het slot naar zich toe te trekken. Ronde 2 lijkt hij zijn tegenstander beter door te hebben dan andersom. Met lange voorwaartse aanvallen vliegt hij achter Binck aan. De eerste stoten missen, maar de derde en vierde niet. Ronde 3 lijkt Niels vrijer te boksen en weet ook tijdens achterwaartse verplaatsing nog stoten te plaatsen. Genoeg voor de winst en daarmee de titel.

De volgende partij gaat tussen het talent Dinand Manhave van Boksschool Barry Groenteman tegen Luuk van Burgsteden van de Boks Academie Amersfoort. Beide junioren zijn even lang, maar Dinand heeft de langere reach en weet dat goed te benutten. Hij scoort vaak met de combinaties leverstoot gevolgd door een up jab. Ronde twee scoort hij ook met een snelle dubbele jab en cross. Hij is fysiek en technisch net wat verder en voelt dat aan. Hij controleert de partij en wint met 3:0.

We sluiten de avond af met twee halve finales heren elite B-klasse. Als eerste twee hele verschillende boksers in John Wazir, de bokser met flair en een die zich schuldig maakt aan showboaten wanneer hij zijn tegenstander laat missen. Hier niet van onder de indruk is de rustige Douwe Peet die gestaag achter zijn tegenstander aangaat en consequent zijn punten pakt. Dat zagen de juryleden ook zo en we zien Douwe terug in de finale.

Onlangs stond hij nog in het Noordhollandsdagblad. Zion Martina, de bokser van BAV Frisia met grote plannen. Zijn meest recente partij zal hem zelfvertrouwen geven want hij had minder dan een minuut nodig om zich te plaatsen voor de finale tegen Douwe Peet. Met twee snelle jabs en een cross die miste, maar er wel voor zorgde dat zijn tegenstander de laatste stoot niet zag aankomen. Met een kruising tussen een hoek en opstoot stuurde hij zijn tegenstander direct naar het canvas. Die stond nog op, maar de scheidsrechter vond het niet verantwoord om verder te gaan.

Poster ZNK BBG 2023
Poster NNK ABOV 2023
W&E commissie
Deel dit bericht